DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Négy vb-címmel érné be az Aston Martin

Sebastian Vetteltől várja az új gyári formáció, hogy megmutassa, hogyan lehet négy világbajnokságot nyerni. A német várhatóan januártól áll munkába a csapatnál.

Jövőre csatlakozik az Aston Martin a Formula-1-hez, a jelenlegi Racing Pointot alakítva át gyári csapatává. A márka célja nem a részvétel, hosszabb távon világbajnoki címeket akarnak szerezni: ezt nyomatékosítja a négyszeres bajnok, Sebastian Vettel leigazolása – Otmar Szafnauer csapatfőnök a konstruktőr számára is négy vb-címet céloz meg.

„Általa tanuljuk majd meg, hogy minden részletben, függetlenül attól, mennyire apró, ott van az esély a fejlődésre. Reméljük, hogy meg fogja tanítani nekünk, mit kell tenni, hogy négy bajnoki címet nyerjünk, akárcsak ő” – mondta a Sportbildnek adott interjúban Szafnauer. Ha az ambiciózus cél valóra válik, a márka a Ferrari, a Williams, a McLaren, a Mercedes, a Red Bull és a Lotus szűk társaságához csatlakozik: csak ez a hat istálló nyert eddig négy vagy több világbajnoki címet az F1 történetében.



Ami a jóval közelebbi jövőt illeti, Szafnauer elárulta, Vettel valószínűleg januártól fog munkába állni a csapatnál. „Azelőtt Sebastiant szerződés köti a Ferrarihoz, és még nem kértük meg őket, hogy korábban elengedjék” – mondta. A december 13-i szezonzáró után idén már nem is marad sok idő az együttműködés megkezdésére, tekintetbe véve a karácsonyi szünetet.

Az interjúban felmerült annak kérdése is, miért Vettelt választották a csapathoz 2014 óta lojális Sergio Perezzel szemben. „Sok különböző tényező játszott szerepet. Közös döntés volt azok részéről, akiké a felelősség” – válaszolt kurtán Szafnauer.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: