DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel: Ez is csak olyan, mint egy kapcsolat

Hiányozni fognak a Ferrarinál megismert emberek és a maranellói alakulat szellemisége és legendája a németnek, de már alig várja, hogy év elején belevethesse magát az Aston Martin-projektbe.

Már tavasszal, még a koronavírus-járvány miatt késve indult szezon rajtja előtt kiderült, hogy Sebastian Vettel az év végén elhagyja a Ferrarit, amellyel ugyan számos futamgyőzelmet szerzett, vb-címig nem sikerült eljutniuk közösen. A négyszeres világbajnok kapcsolata a jelek és a híresztelések szerint már nem az igazi a maranellóiakkal, de saját bevallása szerint így is fognak neki hiányozni a csapattagok:

vettel-ferrari-imola-1



„Végső soron szerintem ez is csak olyan, mint egy kapcsolat” – idézi Vettelt az F1i.com. „Úgy gondolom, hiányozni fognak az emberek, a szellemiség, a Ferrari legendája, amelynek nyilván a rajongó voltam gyerekkorom óta, amikor Michael inspirált. Úgy vélem, ha megismerjük az embereket és belátunk a színfalak mögé, akkor mindig az emberek fognak hiányozni – de a jó hír az, hogy néhányukat jövőre is rendszeresen látni fogom, még ha másképp is.”

A német versenyző jövőre az Aston Martinná alakuló Racing Point színeiben fog száguldani, Vettel pedig nagyon várja az új istálló által jelentett kihívásokat:

„Úgy vélem, nyilván az autók szempontjából hasonló lesz a 2021-es szezon az ideihez, de szerintem nagy kihívás lesz, hogy mindenen sikerrel átjussunk. Ezért ha elérkezik a január-február, belevetem magam a projektbe, hogy mindent kiismerjek, amit kell még mielőtt a vezetés, a tesztelés és a versenyzés elkezdődik. Nem hiszem, hogy egy konkrét dologról vagy személyről lenne szó, sokkal inkább a teljes csapat és a munkaritmusuk megismerésükről, hogy megállapítsuk a különbségeket és megpróbáljunk hozzájárulni a dolgok jobbá tételéhez.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: