DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton és Schumacher „istenadta tehetség”

Az F1 mindkét hétszeres világbajnokát kivételes képességekkel bíró pilótának tartja Ross Brawn, aki hálás azért, hogy karrierje során a brittel és a némettel is együtt dolgozhatott.

Lewis Hamilton múlt vasárnap egy elképesztő futamgyőzelemmel ünnepelhette meg újabb világbajnoki címét, amivel felért minden idők legeredményesebb pilótája, Michael Schumacher mellé. A jelenleg sportszakmai igazgatóként tevékenykedő Ross Brawn korábban mindkét klasszissal egy csapatban dolgozott: Schumacherrel a Benettonnál és a Ferrarinál, Hamiltonnal a Mercedesnél hajszolta a sikereket. Kevés ember van, aki nála jobban ismerné az F1 két hétszeres világbajnokát.

 Em8x685XEAIWEPd



„Óriási gratuláció Lewisnak” – írta a futamértékelőjében. „Megmutatta, miért kivételes tehetség. Hétszeres világbajnok lett, Michael rekordját beállítva. Ekkora dominanciának csak egyszer-egyszer lehetünk szemtanúi. Szerencsés vagyok, hogy én Lewisszal és Michaellel is dolgozhattam, és kétszer láthattam ilyet. Csodás, hogy különböző karakterek, mert pontosan ezt akarjuk látni az F1-ben. Mindketten istenadta tehetségek, de Lewis más megközelítést alkalmaz.”

Brawn kiemelte, Hamilton mekkora hátrányból húzta be legutóbbi győzelmét. „Mindig magával ragad Lewis futam közbeni rádiózása, amikor arról beszél, mennyire rosszul áll a szénája. Ez mindig szórakoztató. Törökországban a Mercedes tempóhiánya ellenére türelmes maradt, stratégikusan gondolkodott, és a megfelelő időben növelte a tempót. Akkor bírta működésre a gumikat, amikor senki más nem volt rá képes. Nyer, amikor nincs ellenfele, és nyer akkor is, amikor óriási kihívás előtt áll.”

De a szakember szerint Hamilton nem érhetett volna el ekkora sikereket, ha nem lenne mögötte a Mercedes olajozottan működő gépezete. „Nehéz gyenge pontot találni rajta. Időnként érzelmesnek tűnik a rádióban, de Pete Bonnington versenymérnök nyugalmának köszönhetően a csapat ezt tudja kezelni. Bonót nem ragadják magával Lewis kijelentései, és nagyszerűen kezeli az izgatottságát is. Mindenki annyira jól dolgozik ebben a csapatban. Nem tudom, mikor kezd [Hamilton] formája visszaesni, jelenleg a csúcson van” – idézte a Motorsport.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: