DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Charles nagyobb sztár lehet, mint Max

Nagyra tartja ferraris csapattársát a négyszeres F1-es világbajnok, aki szerint számos dobogó vár még a monacóira az Isztambulban elbukott helyett. A német kicsit magát is látja Leclerc-ben.

Sebastian Vettel idén először dobogóra állhatott a Formula-1-es Török Nagydíjon: ehhez az kellett, hogy csapattársa, Charles Leclerc az utolsó kanyarokban Sergio Perezzel küzdve hibázzon, s így a német elmehessen mellette. A monacói roppant ideges is volt magára a leintést követően, Vettel szerint azonban nincs rá oka, ugyanis a jövőben rengeteg pódiumot fog még gyűjteni: a négyszeres világbajnok szerint Leclerc előtt még akár Max Verstappennél is nagyobb jövő állhat.

leclerc-vettel-ferrari-isztambul



„Szerintem talán Charles lehet a jövő legnagyobb sztárja, talán még nagyobb is, mint Max, mert nagyon jó” – nyilatkozta a PlanetF1.com által idézett Vettel még vasárnap. „Most bizonyára nem boldog, de tíz év múlva nem fog számítani neki sem, hogy megszerezte-e ezt a dobogót vagy sem. Csapattársként sokszor magamat is látom Charles-ban. Sokkal fiatalabb, és nagyon gyors. Nem volt még lehetőségem vele beszélni a verseny után, de el fogom mondani neki, hogy nincs jelentősége, hogy ma felállt-e a dobogóra, mert rengeteg év és rengeteg pódium áll még előtte. Ebben teljesen biztos vagyok.”

„Teljesen rendben van, hogy Charles ideges. Elkövetett egy hibát, ami miatt elbukta a dobogót. De ahogy mondtam, a nagyobb képet nézve talán irreleváns ez a szempontjából. Nem fogom hagyni, hogy ez közénk álljon. Örülök bárminek, amit elér vagy amit a jövőben el fog érni, mert egy jó srác.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: