DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto: Leclerc többet is hibázott

A Ferrari csapatfőnöke szerint a monacói F1-es pilóta már az utolsó kör előtt is elkövetett hibákat, amelyekért végül megfizetett - ezek nélkül jobb eredményt érhetett volna el a Török Nagydíjon.

Az utolsó kanyarokban próbálta meg megelőzni Sergio Perezt, ám hibázott, így végül a második helyett a negyedik helyen végzett Charles Leclerc a Török Nagydíjon. Az eset után a fiatal pilóta magát ostorozta a csapatrádióban, Mattia Binotto csapatfőnöknek kellett lenyugtatnia és rendre utasítania - azonban a futam után maga Binotto nyilatkozott úgy, hogy a monacói megfizetett a hibáiért.

miaf



"Charles fantasztikus felzárkózást produkált. Szerintem nagyon jól vezetett, nagyon gyors volt, de valahol megfizetett az elkövetett hibáiért - a rajtnál is hibázott, később is, majd az utolsó körben szintén. Nagyon gyors volt, a hibái nélkül jobb végeredményben is reménykedhetett volna" - idézte a GPFans a csapatfőnök némileg meglepő szavait. "Összességében ez egy hasznos futam volt számára. Nagyon gyors, fantasztikus pilóta és szerintem amikor visszanézi a futamot, illetve a komplett hétvégét, akkor tanulni fog belőle."

Leclerc egyébként az utolsó körös hibáját ki is elemezte és higgadt fejjel már nem talált benne nagy kivetnivalót. "Az adatokat megnézve semmi őrültséget nem csináltam. Ugyanott fékeztem ugyanakkora nyomással, csak vizesebb volt az út belül. Teljességgel az én hibám volt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: