DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Ezt alaposan elcsesztem

Bár a verseny eleje nem alakult túl jól Charles Leclerc szempontjából, a végén csak egy hajszál választotta el őt a második helytől, ám még a dobogóra sem állhatott fel a monacói.

Alighanem jó tanulópénz volt Charles Leclerc számára a Török Nagydíj befutója, ahol az utolsó körben megelőzte a végig második helyen autózó Sergio Perezt, de mikor a mexikói visszatámadott és elfékezte magát.

Ennek köszönhetően tudta visszaszerezni a Racing Point-os a második pozíciót, sőt még csapattársa, Sebastian Vettel is elment Leclerc mellett, aki végül annak is örülhetett, hogy Sainzot maga mögött tartva a negyedik helyen zárt. De nem örült…



„Annyira csalódott vagyok! Jelenleg nem is akarok sokkal többet mondani” – kezdte Charles Leclerc a Ziggo Sportnak értékelését, de azért csak sikerült néhány szót kicsikarni a Ferrari versenyzőjéből.

„Az eleje nehéz volt, de a verseny további része hihetetlenül alakult, akkor extrémgyorsak voltunk. Azt reméltem, hogy egy dobogós helyet sikerül is megcsípnem, de elcsesztem az utolsó három kanyarban, így most a csalódottság lett úrrá rajtam.”

„Viszont ha másik szemmel nézem a dolgot, akkor a csapat elért egy harmadik és egy negyedik helyet, ami a szombati nap után nem is rossz. Örülök neki, hogy Seb végre idén is odaért a pódiumra, még akkor is, ha nehéz most boldognak lennem.”

„Megérdemelte már ezt az eredményt egy ilyen nehéz szezon közben, ma is bebizonyította, hogy egy nagyon értékes versenyző, magamra viszont rendkívül haragszom” – értékelte e történteket Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: