DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hatszor forgott meg a futamon, 14. lett Bottas

Míg Lewis Hamilton egy remekbe szabott győzelemmel biztosította be a világbajnoki címet, az egyetlen kihívó, Valtteri Bottas szezonja, ha nem pályafutása legrosszabb versenyét futotta a nehéz körülmények között, sérült autóval.

Már a rajt után rájárt a rúd a mindössze kilencedik pozícióból induló Valtteri Bottasra, aki egy láncreakció áldozata lett: az első kanyarban egymás mellé került a két Mercedes és két Renault. Daniel Ricciardo félrehúzta a kormányt, hogy kitérjen Lewis Hamilton elől, összeért Esteban Oconnal, aki megforgott. Bottas az ütközést elkerülve pördült meg – először, de korántsem utoljára a verseny során. Még az első körben megvolt az újabb piruett, amelyben a W11 is sérült, aztán ahányszor közelébe került egy esetleges pontszerzésnek, mindig elkövetett egy vezetői hibát a síkos pályán.



„Ez egy hosszú verseny, egy hosszú nap volt” – értékelt a futam után Bottas a riportereknek. Nyilvánvalóan már az első körben balul sült el minden. Danny vagy valaki (Ocon) megforgott az első körben, hogy pedig elkerüljem, én is megpördültem. Aztán a 9-es kanyarban is volt egy kontaktom, az autó pedig onnantól nem volt ugyanaz. Nem bírtam kormányozni, nem volt egyenes a kormány, egy darab pedig hiányzott az első szárnyból. A túlélésért mentem.”

Sérült autó ide vagy oda, Bottas aligha dicsekedhet vele, hogy a futamon kört kapott a másik Mercedestől. A totális vereség után nem tehetett mást, gratulált csapattársa hetedik világbajnoki címéhez: „Teljes mértékben megérdemelte, mindannyiunknál jobb volt idén. Meg fogom próbálni legyőzni őt jövőre” – mondta tömören.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: