DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton ezt álmaiban sem gondolta volna

Világklasszishoz méltó vezetéssel húzta be hetedik világbajnoki címét Lewis Hamilton a Török Nagydíjon. Az autóból kiszállva elmondta, milyen érzés a világ tetején állni.

Elképesztő futamon van túl az F1 mezőnye Törökországban, ahol Lewis Hamilton a semmiből, vert helyzetből fél perces előnnyel nyert, és szerezte meg hetedik világbajnoki címét. A lehengerlő, szavakkal nehezen leírható teljesítményéről Martin Brundle faggatta az isztambuli bokszutcában.

 Em3SGWjXUAIyKUG



"Nem találom a szavakat" - kezdte érzelmesen Hamilton, miután végigölelgette csapattársait. "Azzal kell kezdenem, hogy óriási köszönetet mondok a srácoknak, hiszen nem lehetnék ma itt, ha nem csatlakozom ehhez a csapathoz. Monumentális utazáson veszünk részt, annyira büszke vagyok rájuk. Szintén szeretnék köszönetet mondani a Team LH-nak a támogatásért, és a családomnak, akikkel kis koromban erről álmodtunk. Ez minden elképzelésünket meghaladja" - magyarázta a brit, aki a fiataloknak is üzent.

"Álmodd meg a lehetetlent, és ne hagyd, hogy bárki megmondja neked, mit nem lehet. Dolgozz meg érte, hajszold, és soha ne add fel. Soha ne kételkedj magadban" - fogalmazta meg motiváló üzenetét a következő generációnak.

Brundle szerint az a Michael Schumacher is büszke lenne Hamiltonra, akinek a brit ma beállította világbajnoki címeinek számát. "Nehéz hétvégénk volt" - kommentálta a pilóta. "Tudtuk, hogy hátrányban vagyunk, de sokat tanultunk. Csapatként ezt csináljuk - nem hibáztatunk senkit, hanem átbeszéljük a dolgokat. Folyamatosan keressük, hogyan kommunikálhatnánk még jobban. Az elején volt némi gondom a gumikkal, Sebastiant [Vettel] egy ideig nem tudtam megelőzni, és [Alex] Albon is elhúzott. Akkor azt hittem, elúszik a versenyem."

Em3T4zdXUAAlOnJ

Hamilton visszaemlékezett a 2007-es szezonhajrára, amikor a Kínai Nagydíj bokszutcája előtt úszott el a világbajnoksága. Mint elárulta, tanult abból a helyzetből, így sikerült ma nyernie. Ő döntött úgy, hogy nem kér friss szettet. "Mentem tovább, és idővel javult a tempóm, ahogy a gumik magukra találtak, és száradt a pálya. Aztán Seb kiállt, amiről tudtam, hogy számomra nem jó stratégia. Kint maradtam, és pont arra volt szükségem, hogy a gumik egyre jobban elkopjanak. Új slickeken nem tudtam volna körbemenni, az átmenetik ellenben tartották a hőmérsékletet. Ez volt a legjobb döntés. Jó volt a tapadásom, irányítás alatt tartottam a helyzetet. Ha jött volna az eső, azt is kezeltem volna" - tette hozzá az immár hétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: