DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc nem érti, miért estek ki

A Török Nagydíj időmérőjén egyik Ferrari sem jutott be a kvalifikáció utolsó szakaszába, Charles Leclerc pedig teljesen értetlenül áll a történtek előtt. Nem tudja, miért volt ennyire nagy hátrányban.

Az abszolút esős-vizes Q1 után bizakodhattak a Ferrarinál, ráadásul a maranellóiak a szabadedzéseken is egészen jól teljesítettek. Aztán a második szakaszban mindkét Ferrari kipottyant – ezúttal kisebb meglepetésre.

Charles Leclerc egyszerűen nem is érti, miért voltak hat másodperccel lassabbak a Q2-t élen záró Max Verstappennel szemben: „Fogalmam sincs, nem tudom megmagyarázni” – mondta a monacói a kvalifikációt követően.



„A harmadik szabadedzésen szakadó eőben köröztünk, versenyképesek voltunk, a leggyorsabbak közé tartoztunk. Aztán jött a hidegzuhany az időmérőn. Nem is tizedekről beszélünk, hat másodpercről, ami óriási különbség, és egyelőre nem tudok magyarázattal szolgálni” – írja a Motorsport Week.

„Meg kell néznünk, mit csináltunk rosszul, mert már nem először járunk így esős körülmények között. Nagyon szenvedünk ilyenkor és nem is kis differenciáról van szó. Nem tudom, mi okozhatja ezt, mivel reggel még nagyon jók voltunk az átmeneti esőgumikon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: