DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Vettel: Kár érte, több volt az autóban

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka szerint egyszerűen nem tudták felmelegíteni a gumikat, ez hiányzott a többiekhez képest, pedig az időmérőig jól alakultak a dolgaik.

A szabadedzések során akár a második sorra is esélyesnek tűnt a Ferrari, az esős időmérőn azonban eltűnt a tempó és végül sem Charles Leclerc, sem Sebastian Vettel nem jutott be a Q3-ba. Most a német volt a gyorsabb, de ő sem volt elégedett - egyszerűen képtelenek voltak működésre bírni a Pirelliket.

"Szenvedtünk a gumimelegítéssel, itt néhány Celsius fok is sokat számít, de most nem találtunk bele. Úgy éreztem, hogy az extrém esős gumi volt most a leggyengébb számunkra. A pálya rendben van, csúszós, de az intermediate gumikon van némi tapadás, az a jobb gumi. A pálya kicsit olyan, mint 2012-ben, amikor Austinban új volt az aszfalt - élvezetes, de ha nem tudod eléggé megmelegíteni a gumikat, akkor nagyon csúszik."

5vet



"Nyilván nem vagyunk elégedettek, nem volt meg a tapadás, ahogy persze másnak sem, de nekünk az időmérőig jól akakultak a dolgok, ott viszont nem tudtuk felmelegíteni az abroncsokat. Itt nagyjából öt-nyolc Celsius fokról beszélünk, onnantól kezdett volna el működni a gumi, de mi nem tudtuk ezt megcsinálni, főleg nem az extrém esőssel. Ez látszik az eredményen, ami sajnálatos, mert szerintem az autó gyorsabb volt a tizenkettedik helynél, de nem ilyen körülmények között. Nekünk most a gumimelegítés hiányzott a többiekhez képest."

"Hosszú lesz a futam, meglátjuk, hogy mi történik, nem tudom, hogy esni fog-e az eső, de az valószínű, hogy stratégiai szempontból eltérő dolgokat láthatunk majd."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: