DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen az esőre vár

A mezőny, sőt a Formula-1 legrutinosabb tagját is kihívás elé állították a törökországi körülmények, azonban emiatt annyira nem aggódik, hiszen mindenki számára ugyanaz a szituáció.

Kimi Raikkönen mindkét pénteki gyakorlást a 16. pozícióban zárta, azonban délutánra majd’ tíz másodpercet javított az idején az Alfa Romeo finn pilótája. Sokan kritizálták az újraaszfaltozott Isztambul Park felületét, de Raikkönen emiatt nem aggódik.

„A pálya maga okozta ma a legnagyobb kihívást, de ennek ellenére is sikerült mindent véghez vinnünk, amit előzetesen elterveztünk. Eléggé hűvös volt, a gumik túl kemények, az aszfalt új, ezek kombinációja pedig mindent nagyon csúszóssá tett.”



„Mindezek mellett persze nehéz meghatározni, milyennek is érezzük az autót, de biztató jel, hogy körről körre sokat javult a helyzet. Viszont ezzel nem kell foglalkozni, hisz a helyzet mindannyiunk számára egyforma” – összegzett a 2007-es világbajnok.

„Holnap lehet, hogy esni fog, ma pedig láthattuk, hogy így is mennyire csúszós az aszfalt, szóval most csak annyit tehetünk, hogy leülünk, és megvárjuk, milyen körülmények között kezdődik el az időmérő edzés” – fejtette ki véleményét Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: