DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Szöges gumikra lenne szükség

A Red Bull kezdett legjobban a versenynaptárba 2011 után visszatérő Török Nagydíj első napján. Max Verstappen mindkét szabadedzést az élen zárta, így joggal reménykedhet a hétvége előtt.

Az első szabadedzésen a csúszkálás játszotta a főszerepet, miután a Formula-1-es autókat régen nem látott Isztambul Park nem éppen ideális tapadási viszonyokkal fogadta a száguldó cirkusz mezőnyét.

Sokat elmond az aszfalt állapotáról, hogy az első szabadedzésen Max Verstappen tíz másodperccel autózott lassabb kört, mint Juan Pablo Montoya pályacsúcsa, a második gyakorláson pedig máris hét másodpercet javult a holland ideje.



Egyelőre a Red Bullnak és a Ferrarinak is jól indult a hétvége, a Mercedes viszont csak szenved, Lewis Hamilton egészen markánsan fejezte ki a pályával kapcsolatos véleményét, Verstappen azonban eleinte inkább magukkal foglalkozott, mint a pályával, végül ő sem ment el szó nélkül a körülmények mellett.

„Nagyjából semmi tapadásunk nem volt a mai napon, ami nagy kár, ugyanakkor ez egy jó nap volt. Reméljük, nem fog esni, mert akkor olyan lesz, mintha korcsolyáznánk, szöges gumikra lenne szükségünk. Viszont úgy tűnik, hogy az Isztambul Park jól fekszik az RB16-osnak, szóval jó szájízzel zárhatjuk a pénteket” – mondta Verstappen a Sky Sports Italiának.

„Szerintem még legalább öt másodperc benne maradt a pályában, de ez persze mindenki számára egyforma. Ha Portimaóval hasonlítjuk össze a pálya állapotát, itt még annyi tapadásunk sem volt” – mondta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: