DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris születésnapi ajándéka volt a driftsuli

A születésnapos Lando Norris úgy érezte magát a pályán a Török Nagydíj első napján, mintha beíratták volna egy driftsuliba. Egy hetedik és egy tizedik hely jött össze a mclarenesnek pénteken.

Kilenc év kihagyást követően tért vissza Isztambulba az F1, ahol újraaszfaltozták a pályát, ez pedig egyetlen pilóta tetszését sem nyerte el, mivel rendkívül csúszkálósra sikerült az első nap, de ez nemcsak a pálya hibája, mert a Pirelli is elismerte, hogy mellényúltak a gumiválasztással.

Lando Norris pénteken ünnepelte 21. születésnapját, ő pedig úgy érezte, mintha ez lett volna az ajándéka, hogy beíratták egy driftsuliba: „Mókás kis nap volt, mint egy driftsuli. Talán ez volt a születésnapi ajándékom” – mondta Norris a pénteki szabadedzéseket követően.



„Nehéz ezt egy Formula-1-es autóval csinálni, ami ennyi lóerővel és leszorítóerővel rendelkezik. A legtöbb körben elszúrtunk valamit, én főleg a gyors nyolcas kanyarban, szóval nehéz volt, de azért élveztem.”

„Jó móka ennyire a határon autózni minden egyes pillanatban, de egyelőre azért még nem nyomtuk neki annyira. Rá kell jönnünk, mi a legjobb terv az időmérőre, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni a lágyakból, úgy, hogy közben ne is gyilkoljuk meg azokat. Mindenkinek ezen fog kattogni az esze ma éjszaka.”

„A Ferrari előttünk jár jelenleg és az Alpha Tauri is gyorsabbnak tűnik valamivel, de ha csak egy kicsit tudunk javulni, akkor velük harcban lehetünk. Egyértelműen előttünk voltak eddig, de ha jól alakulnak a dolgok, akkor jó pár ponttal távozhatunk innen” – mondta Norris, aki csapatával, a McLarennel a konstruktőri harmadik helyre hajt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: