DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Miért nem lesz ott Törökországban Binotto?

Csapatfőnöke nélkül érkezik meg a Török Nagydíjra a Ferrari - Mattia Binotto innovatívan gondolkodik és rugalmasan kezeli a saját szerepkörét, de így is érezteti majd a hatását a hétvége folyamán.

Már múlt héten is beszélt arról Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, hogy pozíciója ellenére több futamot is ki fog hagyni a jövőben - a következő szezonban mindenképpen inkább a gyárban akar irányítani, de már idén is távol fog maradni egy-egy versenyről. Nos, az első ilyenre nem is kell sokáig várni, ugyanis már a most következő hétvégén, Törökországban sem lesz ott - erről beszélt Laurent Mekies technikai igazgató.

binner



"Mattia mindig is innovatívan állt hozzá a posztjához és a megszokottaktól eltérően gondolkodott. Olyan munkamódszerrel állt elő, ami rugalmasságot biztosít és lehetővé teszi, hogy mindig a prioritásokkal foglalkozhasson úgy, ahogy a leghatékonyabb. Már akkor is így dolgozott, amikor ő volt a technikai igazgató és még inkább így dolgozik, mióta ő a csapatfőnök" - mondta Mekies a Ferrari hivatalos sajtóközleményében.

Felmerül a kérdés, hogy a csapat vezetője hogyan fogja vezetni a csapatát úgy, hogy nincs a helyszínen? "Elsőre talán furcsának tűnik, hogy fizikailag nincs jelen a megbeszéléseken, vagy nincs ott a bokszfalon, de minden elérhető technológiát használni fog, szóval a hangja és a hatása, a befolyása mindenki számára hangos és világos lesz a csapaton belül, illetve azon kívül is" - tette hozzá ezzel kapcsolatban Mekies.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: