DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Schumacher: Én akarok lenni a tökéletes versenyző

Jó eséllyel bejelenti a következő hetekben a Haas, hogy Mick Schumacher lesz az egyik versenyzőjük. A hétszeres világbajnok fia nehéz örökséget cipel, de ő szeretne lenni a tökéletes autóversenyző.

Mick Schumacherre leginkább 2018-ban figyelt fel a közvélemény, amikor megnyerte a Formula-3 Európa-bajnokságot, majd a következő évet már a Premánál kezdhette meg a Formula-2-ben. Sokak szerint csak neve és apja öröksége miatt lett ennyire felkapott a fiatal pilóta, azonban a csapnivaló első F2-es szezont követően, amikor a 12. helyen zárta a bajnokságot, most jó eséllyel élen zárja majd a pontvadászatot.

Nem szeretne semmit sem elsietni az ifjú Schumacher, ez pedig egyelőre kifizetődő taktikának bizonyul: „Egyelőre még mindenből csak tanulni próbálok” – mondta az F1 hivatalos weboldalának Mick Schumacher.



„Ha veszem a fáradságot, hogy belemenjek a részletekbe és jól kielemezzem azokat, az hosszútávon sokkal kifizetődőbb lesz, mintha mindent elkapkodnék. Ez az én célom, hogy idővel én legyek a tökéletes versenyző. Nem szeretek a szerencséről beszélni, de az előző szezon rendkívül balszerencsésen alakult számomra. Voltak megbízhatósági gondjaim, belekeveredtem néhány ütközésbe, de szerintem ettől még ígéretes volt a tempóm.Úgy szeretnék megérkezni az F1-be, hogy annyira felkészült vagyok, amennyire csak lehetséges, azt sem bánom, ha közben nehéz időkön megyek keresztül, mert ezekből is tanulok. A végső célom a Formula-1, ahogyan mindenkinek, aki az F2-ben van, de az F1-ben limitáltak a lehetőségek.”

„Végül majd a csapatfőnökök döntenek ezügyben, mi nem tudunk semmit és nem is igazán beszélünk erről. Számomra fontos, hogy 100%-ban a Formula-2-es munkámra tudjak koncentrálni. Ha ez sikerül, akkor előbb-utóbb úgy is rám szegeződik majd a figyelmük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: