DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mick Schumacher: Egyértelműen készen állok az F1-re!

Elégedett az utóbbi években mutatott fejlődésével és az eredményeivel is a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, aki viszont egyelőre a Formula-2-es bajnoki cím megnyerésére koncentrál.

Minden jel arra mutat, hogy Mick Schumacher jövőre már a Formula-1-ben versenyezhet: a hírek szerint a Formula-2-es bajnokságot a szezonzáró bahreini dupla előtt vezető német lehet a Haas egyik pilótája 2021-ben. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia folyamatosan lépdel előre a ranglétrán, s rendre a második idényében nyújt olyan teljesítményt, amely segíthet neki az újabb lépcsőfokot megugrani – ami most így már az F1 lenne, s a fiatal versenyző úgy érzi, hogy készen is áll a kihívásra:

mick-schumacher-f1-dppi



„Az utóbbi években mindig az volt a célom, hogy versenyzőként fejlődjek, és igen elégedett vagyok ezzel. Ezért érzem úgy egyértelműen, hogy készen állok a Formula-1-re” – nyilatkozta Mick Schumacher a t-online.de weboldalnak. „Az eredményeimmel is és azzal is elégedett vagyok, hogy a csapatom és én is folyamatosan jól szerepelünk. Fontos, hogy továbbra is a jelenlegi szezonra koncentráljak és megnyerjem a bajnokságot.”

A német az Eifel GP első szabadedzésén vezethetett is volna az Alfa Romeónál, ám ezt az időjárás akkor meghiúsította. Az ifjú Schumacher azonban így értékes tapasztalatként könyvelte el a nürburgringi hétvégét:

„Nyilván jobban örültem volna, ha vezethetek, de összességében így is pozitív hétvége volt az számomra, mert a csapattal való közös munka, a mérnökökkel való egyeztetések révén sok mindent magamba szippanthattam, és most már jobban rálátok, hogyan is működik valójában egy F1-es versenyhétvége. Főként a fizikai fittségemre koncentráltam, de persze ez amúgy is fontos, hiszen a Formula-2 is komoly kihívást jelent fizikailag. A Formula-1 által támasztott követelmények viszont kicsit mások. Az F2-ben például nincs kormányszervo, szóval ott nagyon fontos, hogy edzett karizmaink legyenek. Az F1-ben viszont jóval nagyobbak a G-erők, így ott a nyakat is komolyabb erőhatások érik.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: