DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Croft: Hamilton nem fog visszavonulni

A Sky Sports F1-es kommentátora azon az állásponton van, hogy Lewis Hamilton nem vonul vissza a szezon végén, egyelőre csak nem tudja, kivel is kellene alkudoznia a Wolff körüli bizonytalanság okán.

Az Emilia Romagna-i Nagydíjon aratott győzelme után Lewis Hamilton azt nyilatkozta, nem tudja, jövőre is a mezőny tagja lesz-e. Azonnal beindultak a találgatások, hogy esetleg visszavonulna a hetedik vb-címét követően.

Azonban David Croft, a Sky Sports kommentátora úgy érzi, Hamilton kissé eltúlozta ezen kijelentését: „Először is, nem tudhatjuk, mik okozzák a problémát a tárgyalások közben. Talán egy logisztikai akadály áll Lewis előtt, aki a Toto Wolff körüli bizonytalanság miatt nem tudja, kivel kellene beszélnie.”



„Persze, az is lehet, hogy először meg akarja nyerni a vb-címet, és csak utána akar ezzel foglalkozni. Mindenesetre én meg vagyok róla győződve, hogy 2021-ben is folytatni szeretné” – mondta Croft Hamiltonról, akivel egy városban született. Nem fog megállni. Realisztikusan belegondolva jó esélye van rá, hogy nyolcszoros, de akár kilenc vagy tízszeres világbajnok legyen. Talán ez már csak a pénzről szól, de hamarosan meg tudnak majd egyezni, hogy ő és a Mercedes is jól járjon” – fejtette ki véleményét David Croft.

Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy a Mercedes 60%-kal csökkentené Hamilton fizetését a járványra hivatkozva, illetve a legtöbb forrás arról számol be, hogy pénzügyi vita van a két fél között, így valószínűleg ez okozhatja, hogy még mindig nem állapodtak meg a felek a folytatásról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: