DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Mercedes 60 %-kal akarja csökkenteni Hamilton fizetését

Már október közepét írjuk, és bár Bottasszal már rég aláíratták jövő évi szerződését, Lewis Hamilton kontraktusáról továbbra sincs semmi hír. A brit állítólag nem akar belemenni a fizetéscsökkentésbe.

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton és csapatfőnöke, Toto Wolff mindig csak annyival intézik el a kérdést, hogy miért nem jelentették be még a brit szerződéshosszabbítását, hogy még nem volt idejük átbeszélni a részleteket.

Nos, a Formula1News.co.uk forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy ez közel sincs így, egyelőre a felek ugyanis nemhogy a részleteket nem tudták tisztázni, de még Lewis Hamilton béréről is komoly vita folyik.



Ugyanis a brit oldal szerint a Mercedes nagyjából 60%-kal szeretné karcsúbbá tenni Lewis Hamilton évi 40 millió fontos bérét, a koronavírus okozta gazdasági nehézségekre hivatkozva. Viszont Hamilton nem hajlandó belemenni ekkora fizetéscsökkentésbe, így ez okozza jelenleg, hogy megrekedtek a tárgyalások a két fél közt.

Toto Wolff, a csapatfőnök korábban már elmondta, hogy nem valószínűsíti Lewis Hamilton Red Bullhoz távozását, de hozzátette, soha ne mondjuk, hogy soha: „Láttam már őrültebb dolgokat életem során, de semmi értelme sem lenne Lewis részéről. Szoros a kötődés a Mercedes és közte.”

„Jelenleg mi nyújtjuk a lehető legjobb autót számára és megvan köztünk a bizalom, szóval továbbra is sikeres időszak előtt állunk” – mondta Wolff. Korábban már Dr. Helmut Marko is elmondta, kik szerepelnek a Red Bull listáján, Lewis Hamilton pedig nincs közöttük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: