DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Hiszem, hogy jobb lehetek Hamiltonnál

Bár a világbajnoki cím sorsa egyre inkább lefutottnak tűnik, Valtteri Bottas nem adja fel, és szentül hiszi, hogy a jobb napjain még Hamiltonnál is gyorsabban képes menni.

Valtteri Bottas a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon aratott győzelmével került lépéselőnybe a világbajnoki pontversenyben, ami utána hamar elillant, hiszen Hamilton a Magyar Nagydíjat követően máris az élre került.

Azóta már 69 pontosra duzzadt a finn hátránya, és talán inkább hátrafelé kellene néznie, nehogy még a Red Bull-os Max Verstappen is előtte végezzen, de ő továbbra is a világbajnoki címet és Lewis Hamiltont üldözi.

„Természetesen hiszek abban, hogy a jobb napjaimon erősebb vagyok Lewisnál” – válaszolta a Sky Sports-nak Bottas. „De én nem megyek bele az ilyen politikai játszmákba, én a színtiszta és sportszerű versenyzést szeretem, ez pedig sosem fog megváltozni. Egyértelmű, hogy vannak napok, mikor kétségtelenül ő a gyorsabb, és összességében is ez a helyzet, ha megnézzük az elmúlt éveket.”



„Elégedett vagyok a teljesítményemmel, különösen ha azt a korábbi szezonokban látottakhoz hasonlítjuk. Főleg a versenytempómon sikerült javítani, szóval szerintem a képességem megvan ahhoz, hogy legyőzzem, inkább az apró részletekben veszek el.”

„Ha mindent sikerülne összeraknom és a dolgok is úgy alakulnának, ahogyan az nekem kedvező, akkor jobban is állhatnék most, de a teljesítményemmel összességében elégedett vagyok” – tanakodott a finn, akinek már csak hat versenye maradt, hogy utolérje csapattársát.

Arra is kitért Bottas, hogy olykor miért ilyen ingerült üzenetekkel szól be a rádióba, ha futamot nyer: „Sportolóként, aki mindig mindent megpróbál, de mégsem éri el a céljait, felgyülemlik a feszültség. Az emberek folyton kritizálnak, még akkor is, ha nem is ismernek. Butaság abból megítélni az embereket, amit kívülről látunk belőlük, soha nem lehet tudni, hogy mi zajlik valakinek a fejében.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: