DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Talán más is úgy szenvedne, mint Albon

A Red Bull csapatfőnöke megerősítette, Alex Albon továbbra is az A tervük. Elképzelhető, hogy egy pilótacsere sem oldana meg semmit, az utód ugyanúgy szenvedne: az autó hiába gyors, komplikált.

A hírek szerint három pilóta közül kerülhet ki Max Verstappen 2021-es csapattársa: Alex Albon, Nico Hülkenberg és Sergio Perez az esélyesek. Sokan úgy gondolják, a középmezőnyben már bizonyított két versenyző lehetővé tenné a Red Bullnak, hogy ne csak egy autó szállíthassa a dobogós helyeket: Christian Horner csapatfőnök szerint azonban előfordulhat, hogy hiába érkezik új név a Red Bullhoz, ugyanúgy szenvedni fog, mint Albon és előtte Pierre Gasly.



„Természetesen megtörténhet. Úgy gondolom, hogy egy gyors autó néha komplikált autó. Az autó komplexnek bizonyult idén, még inkább, mint a tavalyi évben, ami megnehezítette az életünket. Úgy érzem, csapatként már elkezdtük kiismerni, és hozzuk a fejlesztéseket, melyek elkezdenek javítani rajta. Mind azon dolgozunk, hogy egy kerekebb csomagot hozzunk létre, amelynek nincsenek ilyen sajátosságai. A csapatból mindenki erre összpontosít” – mondta el a Motorsport.com-nak Horner, hogy nem a versenyzőt, hanem a nehezen megzabolázható autót látják a fő problémának.

A csapat álláspontja továbbra is az, hogy Albon hamarosan révbe ér, így érdemes kitartani mellette: „Ez az ülés Alexé. Már kezdi belakni az autót, mindenki azt szeretné, hogy megtartsa az ülést. Úgy vélem, ki kell zárnia a külső zajokat, le kell szegnie a fejét és összeraknia egy jó hétvégét. Teljes mértékben az A tervre koncentrálunk és azon vagyunk, hogy ez a terv teljesüljön. Ezért jelenleg minden figyelmünket erre szenteljük” – folytatta a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: