DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Verstappen többet hoz ki a Red Bullból, mint amennyi benne van

Toto Wolff szerint csapatként most minden korábbinál nagyobb fölényben vannak, de ezt sokszor el tudja tüntetni a holland pilóta - megdicsérte a riválist, tudja, hogy motiváltak lesznek jövőre.

Rendkívül elismerően beszélt Max Verstappen teljesítményéről Toto Wolff, a Mercedes vezére. A világbajnok istálló főnöke szerint ebben a szezonban nagyon nagy volt a fölényük, de Verstappen ezt sokszor el tudta tüntetni és többet hozott ki a Red Bullból, mint ami józan ésszel lehetséges volt - emiatt ők sem tudtak soha igazán nyugodtak lenni.

farkas



"Mindig aggódunk, mert valószínűleg ez volt a legerősebb szezonunk, a különbség soha korábban nem volt ekkora, de Max remek munkát végez. Valószínűleg túlteljesíti azt, amire az autó valójában képes" - mondta Wolff a holland Motorsportnak Verstappennel kapcsolatban. "Ritkán van háromnál több autó a mezőny elején, déjá vu érzés minden hétvégén ugyanazt a három embert ott látni. Ezért mozgósít extra erőket a Honda a 2021-es, utolsó szezonjára és ezért lesz a Red Bullnál mindenki extra motivált, nem csak Max."

Verstappen az olaszországi nullázások ellenére csak harmincöt ponttal van lemaradva Valtteri Bottastól a második-harmadik helyen, nyert már futamot és egészen parádés idényt produkál - emiatt valószínűleg igaza van Wolff-nak abban, hogy a Red Bull nem léphet vissza, még rá kell tennie egy lapáttal, hogy a hollandnak tényleg vb-esélyes autót tudjon adni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: