DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Nem Verstappen a döntő faktor”

Úgy tűnik, hogy Max Verstappen Nico Hülkenberget szeretné csapattársnak 2021-re, de a Red Bull ezt még felülírhatja - egy korábbi F1-es pilóta szerint van szava a hollandnak, de nem ő hozza a döntéseket.

Úgy tűnik, hogy ha Max Verstappenen múlna, akkor Nico Hülkenberg lenne a csapattársa 2021-ben, a Red Bull viszont nem biztos, hogy csak a holland igényei alapján dönt. Egyelőre Alexander Albonnak is adtak időt a szezon végéig és még az sem dőlt el, hogy ha nem ő, akkor ki ülhet be a csapat másik autójába - Hülkenberg mellett még Sergio Pereznek van erre jó esélye, hiszen ő jelentős pénzt is hozna az istállóhoz.

decider



"Maxt valóban megkérdezte a Red Bull arról, hogy kit részesítene előnyben és ő azt jelezte, hogy örülne Nico Hülkenberg érkezésének. Megvan közöttük a jó kapcsolat és nyilván Nico is bizonyított a Racing pointhoz való beugrásaival. Van azonban még egy esélyes, Sergio Perez: Imolában megint megmutatta, hogy milyen hihetetlen versenyzési készségei vannak és hogy stabilan hozni tudja a pontokat. Maxnak nyilván van szava, de nem ő a döntő faktor" - elemezte a helyzet a korábbi F1-es pilóta, Robert Doornbos.

Az biztos, hogy Verstappennek szinte mindent megadna a Red Bull, hogy elégedetté tegye, a jelenleg futó szerződésénél is a holland diktált, már amennyire lehetett - biztos, hogy ha elég erősen lobbizik Hülkenberg mellett, akkor nagyon szilárd ellenérvre lesz szükségük Christian Horneréknek ahhoz, hogy inkább Perezt igazolják le, vagy hogy megtartsák Albont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: