DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto és Leclerc is beszélt a céljaikról

A Ferrari csapatszinten a konstukrőti tabellán szeretne feljebb lépni, Charles Leclerc pedig az egyéni negyedik helyet célozta meg - ez utóbbi elég jelentős eredmény lenne.

Az imolai hétvége előtt arról beszéltek a Ferrarinál, hogy a lehető legtöbbet szeretnének előrelépni a konstruktőri tabellán és minél feljebb végezni az év végén - zárkózni azonban egyelőre nem sikerült, maradtak a hatodikak, ráadásul jó harminc pont hiányzik nekik az előttük lévőkhöz képest. A folytatásban azonban akkor is az a céljuk, hogy legalább valakit utolérjenek.

"Az nyilvánvaló, hogy jó lenne feljebb kapaszkodni a tabellán. Viszont ha megnézzük Imolát, igazán nem dolgoztunk le semmit a hátrányunkból. Nagyon szoros az állás. Legalább az autónk javult, szóval próbálkozhatunk. Szeretnénk feljebb lépni és bár csak négy futam van hátra, így nehéz lesz, de miért ne léphetnénk?" - idézi Mattia Binotto csapatfőnök szavait ezzel kapcsolatban a GPFans.

lekk_1



Szintén a fejlődést, az előrelépést célozza meg Charles Leclerc, aki egyénileg is szeretne feljebb kapaszkodni - jelenleg az ötödik helyen áll, ami jelentős felülteljesítés az autóhoz képest, de ha lesz lehetősége, akkor nem állna meg itt. A negyedik Daniel Ricciardo tíz ponttal előzi meg, igaz, mögötte Sergio Perez is csak hárommal van lemaradva.

"Egyértelműen az egyéni negyedik hely a célom. A top három nyilván nem reális és szerintem arról már matematikailag sem lehet beszélni, de a negyedik hely jó lenne. Mindent meg akarok próbálni annak érdekében, hogy ott végezzek, még akkor is, ha nehéz dolgom lesz" - tette hozzá a célokkal kapcsolatban a monacói pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: