DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc: Már tudjuk használni a lágy gumikat

A hetedik helyről rajtoló Charles Leclerc az ötödik pozícióban ért célba Imolában, és rendkívül elégedett az előrelépéssel, melyet csapata tett az elmúlt két hétben. Az egyéni negyedik helyért megy a monacói.

Charles Leclerc ismét bejutott a Ferrarival az időmérő utolsó szakaszába, ahol ezúttal nem tudott igazán nagyot robbantani, mint két hete a Nürburgringen, hiszen a hetedik helyet szerezte meg a Ferrari vezérpilótája.

Bár voltak kételyei a versenyt megelőzően, végül pozitívan csalódott: „Megkérdőjeleztük a lágyak tempóját a futam előtt, mert a dolgok nem alakultak valami fényesen a Nürburgringen. Azonban Imolában jelentősen jobban alakult minden, mivel még Daniel Ricciardónál is gyorsabbak voltunk az első etapban.”



„Nem mindent csináltunk tökéletesen ezen a versenyen, így le kell ülnünk, hogy ezen változtatni tudjunk. Szeretnénk előrébb végezni, de már ez is egy pozitívum, különösen az, ami a lágyakon történt, hiszen már tudjuk, hogy ha jól végezzük a munkánkat, akkor már azokat is használni tudjuk” – mondta Leclerc a Sky Sports-nak.

Bár elég hamar kihívták kerékcserére, a monacói saját elmondása szerint még bírták volna az abroncsai, mielőtt lecserélték volna azokat, de így sem elégedetlenkedik: „Végül elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel, különösen a rajtnál történtekkel” – summázta Leclerc a versenyét.

A monacói jelenleg az ötödik helyen áll a pontversenyben, 10 ponttal lemaradva a renault-s Daniel Ricciardótól, iiletve három egységgel megelőzve a Racing Point-os Sergio Perezt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: