DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Nem ezt az eredményt érdemeltük

Sebastian Vettel újabb csalódást keltő hétvégén van túl, azonban ezúttal ez már sokkal inkább a csapat hibája volt, hiszen az első kerékcserénél rengeteg időt veszített a bokszban a német.

A Ferarival idén eddig mindössze 18 pontot gyűjtő Sebastian Vettel ismét nullázott, miután csak a 12. helyre hozta be autóját az Emilia Romagna-i Nagydíjon. Ezúttal azonban nem a német tempója hiányzott, hanem az első kerékcseréjénél akadtak problémák.

Az első gond akkor ütötte fel a fejét, mikor a bal hátsót nem sikerült levenniük a szerelőknek, de ez még csak kisebb időveszteséggel járt volna Vettel számára, azonban a jobb elsőt csak sokadik nekifutásra sikerült rögzítenie a csapatnak.



„A közepeseken rajtoltunk, ami egyértelműen jó választásnak bizonyult, sikerült sokáig életben tartanunk az abroncsokat és a tempónk is jó volt, azonban a kerékcsere alatt rengeteg időt veszítettünk, ami nagy kár, hiszen így kikerültünk a pontszerzők közül.”

„A végén ugyan felkerültek a lágy gumik is, ahogyan a többieknél is, de amikor egy ilyen vonat közepén autózunk, nehéz előrefelé haladni. Nem ezt az eredményt érdemeltük, de legalább ma aránylag jól éreztem magam az autóban.”

„Még ha ezt fáj is kimondani, de türelmesnek kell maradnunk, ugyanakkor biztató, hogy folyamatosan lépkedünk előre” – mondta Vettel helyszínen tartózkodó kollégánk jelenlétében. Ezt követően arról is megkérdezték Vettelt, szerinte indokolt volt-e a VSC, amivel Hamilton gyakorlatilag simán az élre állhatott.

„Nem tudom, miért volt szükség a virtuális biztonsági autóra, de nagyon rövid ideig tartott, így nekem például esélyem sem volt kiállni a bokszba” – mondta Vettel, utalva arra, hogy a VSC felirat pont akkor villant fel, mikor Hamilton a célegyeneshez ért, majd miután elhagyta a bokszutcát, egyből el is tűnt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: