DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen: Teljesen váratlanul ért a defekt

Max Verstappen jó úton haladt afelé, hogy újabb dobogós helyezést szerezzen, aztán egy durrdefekt miatt kiesett a versenyből. Ugyanakkor meglátta az örömet az ürömben a holland.

Kiváló rajtot vett Max Verstappen az Emilia Romagna-i Nagydíjon, szétválasztotta ugyanis a Mercedeseket. A későbbiekben azonban egy jó stratégiának köszönhetően elé kerültek az Ezüst Nyilak, azonban mikor áthámozta magát Bottason, egy defekt véget vetett a versenyének.

„Jól rajtoltam, és élveztem, hogy mindkét Mercedest harcra tudom késztetni, megelőztem Lewist, aztán pedig megpróbáltunk elévágni Bottasnak, ami nem sikerült, ráadásul megsérült az autója. Emiatt rengeteg időt veszítettünk Hamiltonhoz képest, aki tiszta levegőben tudott autózni.”



„Aztán mikor sikerült megelőznöm Valtterit, éreztem, hogy jó a tempóm, igazság szerint jól is szórakoztam ma az autóban, aztán a semmiből elvesztettem az autót egy egyenes végén. Valamiféle gumiprobléma lehetett, még nem tudjuk, mi történt pontosan.”

„Kár, hiszen jó lett volna még egy dobogós helyet elérni, a második pozíció pedig már zsebben is volt. Viszont ez van, nulla ponttal zártuk a hétvégét, de maga a verseny pozitív képet mutatott számunkra” – nyilatkozta Verstappen, aki minden idei versenyen dobogót szerzett, mikor célba ért, azonban a három olaszországi versenyen egyszer sem látta meg a kockás zászlót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: