DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Jókora alkatrész okozta Bottas vesztét

Lewis Hamilton nem kis szerencsével szerezte meg 72. mercedeses futamgyőzelmét. A VSC mellett persze az is hozzájárult a brit sikeréhez, hogy nagyszerűen menedzselte gumijait a verseny elején.

Bár a végén a Max Verstappen kiesése miatt elrendelt safety car kecsegtetett némi izgalommal, Lewis Hamilton győzelme nem igazán forgott veszélyben, miután csapattársa autójának padlólemezsérülése volt, így Bottasnak nem sok sansza volt megtámadnia a csapattársát.

A Mercedes ezzel a csapatvilágbajnoki címet is megszerezte, zsinórban hetedszer, ami új F1-es rekord. Hamilton emellett nem is mehetett el szó nélkül: „Hihetetlen teljesítmény, mindenkire büszke vagyok, jó érzés, hogy a csapat részese lehetek” – mondta már a levezető körön a rádióban a futamgyőztes.

„Nagyon kimerültem, mivel ez egy gyors pálya. Szót kell emelnem mindenki mellett, aki a gyárban dolgozik, elképesztő munkát végeznek Brackley-ben és Brixworth-ben. Sokak szerint már megszoktuk a sikert, de számomra minden egyes alkalom olyan, mintha az első lenne.”

 

Vettel autójának darabja, mely megpecsételte Bottas versenyét


„Nagyszerű vezérünk van Toto személyében és a szponzoroknak is szeretnék köszönetet nyilvánítani. Évről évre precízen kell dolgoznunk, mert sosem volt könnyű dolgunk. Egészen hihetetlen ez az érzés, lesz miről mesélnem az unokáimnak.”

Az imént említett csapatfőnök vette át a szót Hamiltontól: „Nem igazán foglalkoztattak eddig a számok, de erre a teljesítményre büszkék lehetünk. Igazi csapatként dolgozunk, mindenkire büszke vagyok. Amennyiben továbbra is motiváltak tudunk maradni, szép jövő vár ránk. Vannak ellenfeleink, különösen Max, de állunk elébe a jövő évi kihívásoknak.”

„Valtteri autója alá egy eléggé nagy Ferrari-alkatrész szorult be, emiatt veszített tempót, ami nagyon sajnálatos” – árulta el Wolff, majd Bottas maga is elmondta, mi történt vele az Emilia-Romagna-i Nagydíjon.

„A rajtom kiválóan sikerült, de aztán a hetes kanyar kijáratán volt valami törmelék. Láttam is, de már nem volt időm kikerülni, csak annyit tudtam tenni, hogy ne a kerekekkel menjek át rajta, nehogy defektet kapjak. Küzdöttem Max ellen, de hibáztam. Nem volt szerencsém, bár meg lett volna a tempóm a győzelemhez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: