DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rizikós manővert vállalt be Kvjat a negyedik helyért

Három autót – kettőt egyszerre – előzött meg Danyiil Kvjat egy kör alatt az újraindítást követően. Csak azt sajnálja, hogy Ricciardót nem tudta átlépni a dobogós helyért. Az orosz majdnem annyi pontot szerzett Imolában, mint addig egész szezonban.

Danyiil Kvjat az imolai verseny egésze során pontszerző helyen haladt, a végén azonban egy taktikai húzásnak köszönhetőn szerezte meg a kiváló negyedik helyet: az orosz kiállt lágy abroncsokért a biztonsági autó alatt, majd az újraindításnál villámgyorsan megelőzött három autót. Közülük kettőt, Sergio Perezt és Alex Albont – aki bosszankodott, hogy ő nem cserélt az SC-fázis alatt – egyszerre.

„Jól szórakoztam a biztonsági autós újraindítás körében. Két autót megelőztem az egyenesben, nagyon kockázatos manőver volt, de kifizetődött. Aztán azt hiszem Leclerc-t előztem meg a 9-es kanyarban kívül, ami szintén élvezet volt. Kockázatot kellett vállalnom” – elevenítette fel kiváló körét Kvjat a helyszíni riportereknek.



A harmadik pozíció is közel volt, de Daniel Ricciardóval végül nem tudott mit kezdeni: „Ezt sajnáltam, természetesen, hogy ilyen kevéssel maradtam le a dobogóról. De nyomtam a végéig. Danielnek szimplán sikerült felmelegítenie a gumikat, mikor mögé értem. Talán ezzel foglalkozhatunk a jövőben, mindenesetre nagyon-nagyon boldog vagyok” – mondta az orosz.

Ez a negyedik helyezés volt Kvjat idei első nagy eredménye: a pozícióval 12 pontot gyűjtött, miközben Imola előtt 14 egysége volt összesen: a helyezéssel átvette Sebastian Vettelt a bajnokság 13. helyét. Az Alpha Tauri legalább egy autóval erős eredményt ért el: a hétvégén végig Kvjat előtt járó Pierre Gasly már a futam kezdetén kiesett a hűtési rendszer meghibásodása miatt, az ötödik helyről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: