DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gasly autójából elfolyt a hűtővíz

Pierre Gasly óriási formában van, az elmúlt versenyeken kiemelkedően teljesít, ma azonban egy műszaki probléma miatt hamar feladni kényszerült az Emilia Romagna-i Nagydíjat.

Mindössze tíz körön át tartott Pierre Gasly versenye Imolában, miután szóltak neki a rádióban, hogy egy olyan probléma ütötte fel a fejét, amit nem tudnak távolról megoldani, így az ötödik helyen autózó francia kiállni kényszerült.

A verseny után elmondta az Alpha Taurival nemrég hosszabbító pilóta, hogy mi okozta a vesztét: „Már a verseny előtt felfedeztük, hogy szivárog a hűtővíz, a srácok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy kijavítsák, de nem sikerült.”



„Ez azt jelentette, hogy mindössze néhány kört követően ki kellett állnunk, ami egy nagyon szomorú tény, hiszen biztos vagyok benne, hogy nagy lehetőséget szalasztottunk el a mai napon” – nyilatkozta csalódottan az Alpha Tauri tízese.

„Nagyon jól rajtoltam, sikerült pazarul elkapnom a lámpák kialvását, bementem Lewis mellé, megpróbáltam megelőzni, de végül el kellett vennem a gázról a lábam, így került elém Ricciardo, de még mindig jobban jártam így, mintha a fűre hajtottam volna.”

„Azonban eléggé kényelmesen éreztem magam az autóban ezt követően, így azt gondoltam, tudnék gyorsabban menni. Az ötödik helyről nyilván jó esélyem lett volna rá, hogy szerezzek egy nagy adag pontot, emiatt különösen nagy kár azért, ami történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: