DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ricciardo „még mindig mosolyog”, és célba vette Gaslyt

Nagyon élvezte az imolai időmérőt a Renault ausztrálja, aki úgy érzi, idei legjobb Q3-as körét rakta össze. Vasárnap a negyedik hely lesz a célja, amelyet a startnál szeretne megszerezni.

Daniel Ricciardo az ötödik helyen zárta a Formula-1-es Emilia-Romagna-i Nagydíj időmérőt, s bár kvalifikált már ennél előrébb is 2020-ban – Spában negyedik lett szombaton –, mégis az imolai Q3-as körét nevezte az eddigi legjobbnak. Nem mellesleg a pálya miatt is – a renault-s szavait a Crash.net szakportál idézi:

f1-imola-saturday-41



„Ez aztán hűha volt. Még mindig mosolygok. Nagyon élvezetes kör volt, elégedett vagyok vele és az eredménnyel. De még anélkül is nagyszerű móka ezen a pályán nyomni az autónak és ilyen köridőket repeszteni. Nagyon komoly egy pálya, tényleg az. Remek kombináció: szűk és gyors. Vannak benne sikánok, ahol viszont támadhatod a rázókövet. Nem tudom, miért van ez, de ahogy a pilóták megtámadják a rázókövet és átdobják rajta az autót, az bizonyos szempontból megmutatja a személyiséget. Fantasztikus volt a Q3, ez volt az eddigi legjobb Q3-am idén.”

Az ausztrál előtt a „nagy trión” kívül csak Pierre Gasly fog állni a rajtrácson, Ricciardo azonban már a startnál levadászná a franciát – már csak azért is, mert ő is úgy érzi, hogy későbbiekben nehezebb lesz előzni a szűk imolai pályán:

„Nem igazán teljesítettem hosszú etapot délelőtt, szóval nem hiszem, hogy túl sokat tudnánk előre a holnapról, viszont mindenki ugyanebben a csónakban evez, szóval nem igazán aggódom. Gasly a cél. Ha el tudnánk kapni a rajtnál, akkor a negyedik helyre komoly esélyünk lenne. Ezt fogjuk megpróbálni kihasználni vasárnap. Amennyire jó móka volt a mai nap, annyira nehéz lehet majd a holnap az előzések szempontjából… Szűk a pálya, nehéz alternatív nyomvonalat találni másik autó követése közben. Jó időmérőt teljesítettünk, az első négyzet kipipálva. Megpróbálunk holnap egy erős első 300-400 métert összehozni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: