DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Mindkét Ferrari-pilóta csalódott

Charles Leclerc sem teljesen elégedett, Sebastian Vettel pedig igazából elégedett volt a köreivel, csak kiderült, hogy a tempója nincs meg. A futam sem lesz könnyű, de azért bizakodnak.

Nem voltak túl elégedettek a szombati nappal a Ferrari pilótái, sem Charles Leclerc, sem Sebastian Vettel nem volt igazán elégedett az eseményekkel. Pedig Leclerc megint bejutott a Q3-ba az időmérőn és végül hetedik lett úgy, hogy minimális volt a lemaradása a negyedik pozícióhoz képest - Vettel viszont csak a tizennegyedik helyen zárta a napot, messze volt a Q3-tól.

lecbin



"Nem vagyok teljesen elégedett, főleg ha megnézzük a különbséget a negyedik helyhez viszonyítva, de most ez van, így alakult. Ma nem voltunk olyan versenyképesek, amennyire akartunk, de a verseny holnap lesz, a pontokat pedig ott lehet megszerezni. Most nem tudtam a közepeseken bejutni a Q3-ba, a második próbálkozásra feltettük a lágyakat a Q2-ben, mert nem voltunk magabiztosak, mint Portimaóban. Így nem lesz könnyű, de mindenből megpróbálom kihozni a maximumot" - értékelte a helyzetet Leclerc.

"Én egészen jónak éreztem és elégedett voltam a köreimmel, de a tempó úgy néz ki, hogy megint hiányzott. A versenyen erősebbnek kellene lennünk azoknál, akik előlünk rajtolnak, de ezen a pályán elég nehéz lesz előzni, szóval ez megint nem tűnik egy könnyű futamnak" - tette hozzá Vettel, aki a végén hibázott is egyet, amiről elmondta, hogy kockáztatott, mert tudta, hogy csak úgy lehet esélye a továbblépésre, de ez sem volt elég.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: