DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gasly reméli, vasárnap is erősek lesznek

Karrierje legjobbját beállítva a negyedik helyre kvalifikált az F1-es Emilia-Romagna-i Nagydíjon, s reméli, a futamon is erős teljesítménnyel jutalmazhatja meg a hazai versenyét futó Alpha Taurit.

Szombaton ismét meglepően erős produkcióval rukkolt elő a szezon egyik pozitív meglepetése, Pierre Gasly: az érinthetetlen trió, azaz a két Mercedes és Max Verstappen mögött ő végzett a negyedik helyen az imolai időmérőn. Nem meglepő, hogy az Alpha Tauri pilótája roppant boldogan nyilatkozott a kvalifikációt követő sajtóértekezletén, amelyen a Formula.hu is részt vett:

gasly-redbull-imola-day1



„Azt kell mondanom, egész nap jól éreztem magam, jól sikerült az edzés. Változtattunk néhány apróságot az időmérőre, ami még jobbá tette az autót. Erős köröket raktam össze és úgy tudtam vezetni, ahogy szerettem volna, ezzel pedig beállítottam az eddigi legjobb időmérős helyezésemet az F1-ben. Rendkívül elégedett vagyok ezzel, igen” – mondta el a versenyző. Hozzátette: mivel Ayrton Senna volt az egyik példaképe (a hétvégi sisakjával is neki állít emléket), fontos volt számára, hogy épp Imolában, a brazil ikon halálának helyszínén teljesítsen nagyon jól.

Arra a kérdésre, hogy a remeklésében szerepet játszik-e, hogy néhány napja bejelentették, hogy 2021-ben is marad az Alpha Taurinál, így felelt a francia: „Már egy ideje tisztában voltam a döntéssel, szóval nem igazán érzem, hogy sok mindenen változatott volna. Viszont el kell mondanom, hogy nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy a mérnökökkel dolgozunk. Nagyon erős autót adnak alám minden hétvégén. Úgy vélem, most még többet tudunk kipréselni belőle, már jobban ismerjük a csomagot. Jól érzem magam pillanatnyilag. Remekül működött az autó, Danyiil is bejutott a Q3-ba. Eddig ez egy jó hétvége, remélhetőleg vasárnap nagyszerűen is tudjuk befejezni” – fogalmazott Gasly, akinek a csapattársa, Danyiil Kvjat is a nyolcadik helyre kvalifikált.

A csapat faenzai gyára nem messze van az imolai pályától, ez még inkább motiválja Gaslyt: „Szó szerint 15 km-re vagyunk a gyártól. Nyilvánvaló, mennyire fontos verseny ez a garázsban dolgozó srácok számára, és nagyon remélem, hogy holnap is erős teljesítményt tudunk nyújtani. Olaszország szemlátomást jól bánik velünk valamilyen okból kifolyólag” – utalt szenzációs monzai győzelmére a pilóta. „Reméljük, erős pozícióban fejezhetjük be a napot és fel tudom venni a versenyt a Ferrarikkal.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: