DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon igazságtalannak tartja Russell helyzetét

Megtörténhet jövőre a brittel, ami tavaly a franciával: Esteban Ocon tehetsége és eredményei ellenére egy évet kénytelen volt a mezőnyön kívül eltölteni. Kegyetlennek érezné, ha sorsa Russell-lel is megismétlődne.

A Williams versenyképtelensége miatt világbajnoki pontja nincsen, de George Russell teljesítménye magáért beszél: a legfontosabb számadat talán az, hogy 33 nagydíja során egyszer sem előzte meg őt csapattársa a szombati időmérő edzésen. Sok rajongó és szakértő nyerő autót követel Russell számára, ehhez képest a rideg valóság az, hogy lehet, semmilyen autó nem jut neki 2021-ben: tartja magát a szóbeszéd, hogy a Williams szponzori csomagja miatt inkább Sergio Perezt választja.

„Csak a hírekben olvastam, így pontosan nem tudom, mi zajlik, de őszintén remélem, hogy George maradhat a Formula-1-ben” – mondta az Autosportnak Esteban Ocon, aki ugyanebben a cipőben járt: hiába szerepelt erősen a Force Indiával (2017-ben nyolcadik lett a vb-n), 2019-ben kikerült a mezőnyből egy pénzesebb pilóta, Lance Stroll miatt. Azt az évet a Mercedes tartalékpilótájaként töltötte, mielőtt a Renault esélyt adott neki.



„Teljesítményt tekintve kiváló munkát végez a Williamsnél, a legjobbat, ami tőle telik. Semmi rosszat nem tudok róla és a teljesítményéről mondani. Nem lenne igazságos, ha nem lenne a rajtrácson jövőre. De a Formula-1 ilyen, néha kegyetlen tud lenni. Én is megfizettem ennek az árát 2018 végén és az azutáni évben. Remélem, ugyanez nem történik meg vele” – folytatta Ocon.

Közös vonás a két versenyzőben a Mercedes támogatása. Ocon szerint végső soron ennek a háttérnek köszönhető, hogy most újra a mezőnyben van: „A Mercedes támogatása nélkül nem lennék itt, ahol ma vagyok. Évek óta, junior pályafutásommal kezdődően támogattak. Biztos, hogy nem tartanék itt. Ne beszéljünk arról, hogy ki fog kerülni, bár nem tudom, mi fog történni. Ha a teljesítmény alapján ítélünk, mert mindig a sportszakmai szempontok alapján akarunk ítélni, akkor a rajtrácson kell lennie jövőre is” – mondta a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: