DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Elszegődne Perez második számúnak?

Red Bull-os esélyeiről kérdezték Sergio Perezt Imolában. A mexikói az opciók közé sorolja a csapatot. A Milton Keynes-be igazolás azonban egyúttal azt is jelentené, hogy Max Verstappen fegyverhordozójává válna.

A Williams megbízott csapatfőnöke, Simon Roberts az Emilia-Romagna-i Nagydíj pénteki sajtónapján eloszlatta a pletykákat: Nicholas Latifi és George Russell versenyez az istállónál 2021-ben – a korábbi bejelentésnek megfelelően –, nem cserélik le a britet Sergio Perezre, amit a szóbeszéd egy ideje rebesgetett. Perez lehetőségei ezzel beszűkültek: a Red Bullnál azonban, amely kétségtelenül sokkal kecsegtetőbb, mint a Williams, még lehet keresnivalója, ha a csapat nem tartja meg Alex Albont, különösen, hogy Pierre Gasly Alpha Tauri-pilóta marad jövőre.



„Nem zárom ki őket sem, azt hiszem, ebben a pillanatban. Amíg nem jelentenek be semmit, addig opciónak számítanak, mint minden csapat, amely még nem tett bejelentést. Az idő ketyeg, ezért nagyon kevés lehetőség maradt a rajtrácson maradásra. Minden lehetséges opciót számításba veszek, mivel túl sokáig már nem várhatok” – mondta Perez az imolai sajtótájékoztató résztvevőinek, köztük a Formula.hu-nak.

Az egyik újságíró emlékeztette Perezt, ha a Red Bullhoz igazol, azzal minden bizonnyal második számú státuszt vállal el a csapat vezérbikája, Max Verstappen mellett. Rábólintana erre Perez?

„Ilyen részletekben még nem gondolkodtam el rajta. A második számú státuszt a pályán osztják ki. Nagyon meglepne, ha lenne olyan csapat, amely már az érkezésedkor leszögezné, hogy második számú vagy. Meglepne, bár nyilvánvalóan nem tudom, hogy működnek ezek a dolgok a Red Bullnál” – válaszolt Perez talán némi naivitással.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: