DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams újra bejelentette jövő évi párosát

Egy ideje hezitált a csapat, de az imolai hétvége sajtónapján határozott kijelentést tett a 2021-es pilótafelállásáról. Sergio Pereznek máshol kell helyet találnia.

A Williams gárdája tiszta vizet öntött a pohárba az Emilia-Romagna-i Nagydíj pénteki sajtónapján, amikor kijelentette: nem lesz változás a csapat pilótafelállásában, így 2021-ben is George Russell és Nicholas Latifi vezeti az istálló két autóját. Bár a döntést az istálló eladása előtt Claire Williams egykori csapatvezető egyszer már nyilvánosságra hozta, az őszi tulajdonosváltás óta felröppentek híresztelések, melyek szerint az új vezetőség Russell lecserélésén gondolkodik. A spekulációkat az sem enyhítette, hogy az ideiglenes csapatvezetőnek kinevezett Simon Roberts múlt héten nem foglalt állást a kérdésben. Pénteken azonban határozott kijelentést tett, ami minden spekulációt eloszlatott.

EdC-dXBXoAARFLK



„Múlt héten valószínűleg okoztam némi felfordulást. Ezért elnézést. Nem szerettük volna kommentálni a pilóták jövőjét illető kérdéseket, miután George és Claire korábban erről bejelentést tett. Semmi sem változott, az idei és a következő évre is változatlan a pilótafelállásunk. Elégedettek vagyunk velük, várjuk a további közös munkát” – fogalmazott Roberts.

A témával kapcsolatban Russell is megszólalt, aki megerősítette: a jövőjét illetően nem történt változás. „Az év korábbi szakaszában már bejelentettük. Sok jó pilóta van a piacon, sok a spekuláció is, de 2021-ben is én fogok a Williams egyik autójában ülni, ezt megerősíthetem” – fűzte hozzá a fiatal brit.

A gárdával korábban hírbe hozták a Racing Pointtól távozó Sergio Perezt, aki a hírek szerint Alex Albon helyére pályázhat a Red Bullnál. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: