DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Egyetlen pilóta tesztelt az imolai verseny előtt

Csak Lance Strollnak jutott eszébe, hogy a szabályok értelmében egy GP2-es autóval gyakorolhat a naptárba visszakerülő olasz versenypályán – ezzel pedig előnyben lehet a többiekkel szemben, akiknek egyetlen szabadedzésük jut a felkészülésre.

A Racing Point kanadaija szeptemberben, a mugellói Toszkán Nagydíj után utazott el Imolába, ahol kibérelte a pályát és egy korábbi GP2-es autóval számos kört megtett a hétvégi verseny helyszínén. Érdekesség, hogy az említett karosszéria a Prema istálló tulajdonában állt, és Charles Leclerc versenyzett vele annak idején.



„Élveztem, jó volt vezetni azt az autót. Nagyszerű a pálya és hasznos tapasztalat volt. Sosem árt megtenni pár kört egy pályán, hogy felfrissítsük az emlékeinket, de holnap majd kiderül” – mondta a pénteki sajtónapon Stroll. A kanadai 2016-ban a Formula-3-ban már versenyzett Imolában, sőt a pályán szerezte meg az Európa-bajnoki címet. „Jó emlékeim vannak erről a helyről, emlékezetes nap volt itt megszerezni a címet. Az ilyenekre mindig jól esik visszagondolni. Izgatott vagyok a holnap miatt, észbontó lesz itt menni egy F1-essel. Néhány ponton nagyon szűk a pálya, azt mondanám, régimódi, nincs sok hely hibázni.”

Strollon kívül egyetlen másik pilótának jutott eszébe, hogy ne csak szimulátoron, hanem élőben is kipróbálja a pályát: Valtteri Bottasnak, ő azonban csak egy utcai Mercedesszel körözött Imolában. Még télen Pierre Gasly és Danyiil Kvjat is vezette Imolában az Alpha Tauri idei, valamint 2018-as modelljét, de az még jóval ezelőtt volt, hogy tudomásuk lehetett volna róla, a pálya szerepelni fog az átalakított versenynaptárban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: