DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kvjatot nem nagyon izgatja, mi lesz vele

Félvállról veszi F1-es jövőjét az Alpha Tauri orosza: „Ha a Formula-1-ben leszek jövőre, az jó. Ha nem, akkor legyen úgy.” A hátralevő öt nagydíjon a maximumot akarja nyújtani.

Az Alpha Tauri szerdán bejelentette Pierre Gasly megtartását a 2021-es felállásban. A másik versenyző, a csapatnál már ötödik szezonját töltő Danyiil Kvjat szekere rúdja azonban kifelé áll: a hírek szerint a Red Bull és Honda közös pártfogoltja, a Formula-2-ben villogó Yuki Tsunoda az ülés legnagyobb esélyese. Nem mondhatni, hogy Kvjat túlságosan izgulna jövője miatt – lesz, ami lesz:

„Nézd, hogy őszinte legyek, egyáltalán nem aggódom. Ha a Formula-1-ben leszek jövőre, az jó. Ha nem, akkor legyen úgy” – idézi a Motorsportweek Kvjatot. „Még minden nyitott. Az ilyen őrült körülmények között, tudod, minden megtörténhet. Harcolni kell a végéig, megragadni az esélyeket.”



„Egyszerűen a legjobbamat nyújtom ezen a hátralevő öt futamon. Azután pedig, történjék bármi, az alapján hozok döntést, ami az év végi helyzet lesz” – mondta az orosz versenyző, a pontverseny 14. helyezettje.

Danyiil Kvjat a mezőny rutinosabb felébe tartozik, a 70. évfordulós Nagydíjon vett részt 100. Formula-1-es versenyhétvégéjén. Ezt a számot 2014 óta halmozta fel – a 2018-as év kihagyásával –, pályafutása arról emlékezetes, hogy a Red Bull és Toro Rosso többször is menesztette, majd visszafogadta kötelékébe. Az orosz két éve Pierre Gasly csapattársa, és már tavaly elmaradt a franciától: bár mindketten szereztek egy-egy dobogót, a pontok eloszlása 95-37 volt. Az arány 2020-ban még egyoldalúbb, a monzai futamgyőztes Gasly 63 egységével szemben Kvjat mindössze 14-et gyűjtött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: