DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gasly: Nem csak a teljesítmény számít...

Ismét parádézott az Alpha Tauri franciája, aki szerint ő ennél többet nem tehet - reméli, hogy ennek egyszer meglesz a jutalma, de tudja, hogy nem csak a teljesítmény számít az F1-ben.

Újabb parádés futamot produkált Pierre Gasly, aki idén megtáltosodva versenyez az Alpha Taurinál - Portimaóban az előkelő ötödik helyet szerezte meg úgy, hogy a csapattársa a fasorban sem volt, sőt, az ő helyét elfoglaló Alexander Albont is nagyon csúnyán lelépte. Gasly ezzel éppen 63 pontot szerzett az első tizenkét futam alatt, annyit, amennyit tavaly ugyanennyi idő alatt a Red Bullnál összehozott...

"Most egy kicsit több tapasztalatom van már, másképp állok a hétvégékhez és most mindenből ki tudok hozni egy kicsit többet. Még mindig sok mindenben lehet javulni, de ez most működik és a csapat is mindent megtesz, amire szükségem van, szóval megvan a jó munkakapcsolatunk" - idézi a témával kapcsolatban Gasly szavait a MotorsportWeek.

gázsi_1



"Ez most egy nagyszerű futam volt számunkra és jelenleg elég erősek vagyunk, legutóbb hatodikak lettünk, most pedig ötödikek, úgyhogy őszintén szólva mindent kihoztunk az autóból a vasárnapokon. Ami engem illet, úgy érzem, hogy nagyon jó szinten teljesítek és így fogom folytatni" - tette hozzá a fiatal francia pilóta. Felmerült, hogy az idei éve alapján megérdemelné, hogy visszakerüljön a Red Bullhoz, de a caspat ezt nem akarja meghúzni.

"Végül úgyis a csapat dönti el, hogy mit akar tenni a pilótáival. Én csak annyit tehetek, hogy teljesítek, de nyilván tudjuk, hogy a teljesítmény nem az egyetlen kritérium ahhoz, hogy a Formula-1-ben legyünk, vagy ott megkapjunk egy ülést. Ez nem rajtam múlik, csak annyit tehetek, hogy hozom a jó eredményeket és szerintem ez most meg is van. Több pontot szereztem a Toro Rosso/Alpha Taurinál, mint korábban bárki más és remélhetőleg ennek meglesz egyszer a jutalma."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: