DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Perez magát ütötte ki

A holland szerint a mexikói nem hagyott elég helyet neki az első körben történt ütközésüknél, a Racing Point versenyzője viszont úgy látja, a Red Bull-os jött vissza túl agresszíven a pályára.

Őrült kavarodást hozott a Formula-1-es Portugál Nagydíj rajtja és első köre a pályára megérkező enyhe eső miatt. Történt egy ütközés is, méghozzá Max Verstappen és Sergio Perez részvételével: a Valtteri Bottasszal vívó holland lendületvesztését igyekezett kihasználni a mexikói, előzés helyett azonban baleset lett ennek a vége. Nem meglepő módon a két fél teljesen máshogy látta a történteket – Verstappen a következőket mondta el az F1i.com hasábjain:

verstappen-perez-f1-portimao



„Alig volt tapadás. Igyekeztem kimaradni a balhéból. A start önmagában eléggé rendben volt, a 3-as kanyarban viszont kissé bajba kerültem, a 4-esben pedig érkezett Perez. Kicsit összeértem Sergióval, de nem hagyott nekem elég helyet, így tulajdonképpen saját magát forgatta ki. Szerencsére nem okozott sérülést az én autómon.”

Perez szerint igenis hagyott elég helyet a Red Bull-osnak, aki viszont agresszíven tért vissza a pályára, miután lesodródott róla a Bottasszal vívott csatája során: „Kaotikus rajt volt, és láttam a felvezető körön, hogy küszködnek a Mercedesek. Tudtam, hogy adódhat lehetőség számomra. Max közelített rájuk. Láttam, hogy Bottas szélesre szorította őt, aztán viszont túl agresszíven jött vissza a pályára, ezzel előidézve az ütközést. Láttam a lehetőséget, és elég helyet hagytam Maxnek. Ugyanakkor nagyon nehéz volt a helyzet az első körben, mindenkinek problémái voltak a gumikkal. Eléggé a kanyar végén értünk össze. Aztán a dolgok még rosszabbra fordultak a defekttel, és hogy ki kellett állnom cserélni az első körben.”

Verstappen amúgy végül harmadik lett Portimaóban, de Perez is nagy versenyt futott, s kis híján ötödik lett, de végül Pierre Gasly és Carlos Sainz megelőzte a legvégén, így hetedikként futott be. A Racing Point versenyzőjét így is megválasztották a Nap versenyzőjének, viszont a Gasly elleni védekezésért egy megrovást is begyűjtött – méghozzá két napon belül a másodikat, így ha még egyet kap, az automatikus tízhelyes rajtbüntetést jelentene számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: