DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: A közepeseken kellett volna rajtolnunk

A két Mercedes mögött a harmadik helyen ért célba Max Verstappen, s bár sokáig Charles Leclerc tűnt befutónak a harmadik helyért, de végül a Red Bull-os állhatott fel a dobogóra.

Verstappen a lágy gumikon rajtolt, ami bár eleinte jó húzásnak tűnt, végül rossz stratégiának bizonyult, s emiatt, illetve Perezzel való ütközése miatt is rossz helyzetbe került a dobogóért vívott harcban.

Végül nem hagyta veszni a harmadik helyet a holland versenyző: „Az elején nem sok tapadásom volt, így próbáltam kimaradni a viadalokból, de sajnos összeértem Sergióval. Nem nagyon hagyott nekem helyet, és inkább magával szúrt ki” – nyilatkozta Max Verstappen a Portugál Nagydíj leintése után.



„A rajtot követően elkezdett szemerkélni az eső, így csúszkáltam, de próbáltam kontrollálni az autót. Aztán amikor alábbhagyott az eső és felmelegedtek a gumik, már meg tudtam előzni a McLarent, nem is értem, honnan volt ekkora tapadásuk az első körben.”

„Innentől a saját versenyemre koncentráltam, váltottam a lágyakról a közepesekre, nem is kérdés, hogy ma ez volt a legjobb keverék. Jó volt a tempóm, de addigra már hatalmas volt a lemaradásom a Mercedesektől.”

„A Mercedesek a közepeseken indultak, ez jobb stratégiának bizonyult, ha én is azokon rajtolhatok, talán közelebb lehettünk volna, de szerintem kihoztuk az autóból a maximumot” – értékelt Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: