DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell Maldonadónak érezte magát a versenyen

Váratlan párhuzamot talált önmaga és Pastor Maldonado között a Williams versenyzője, George Russell a Portugál Nagydíj leintését követően, amelyen több meleg pillanatot is átélt.

A Williams versenyzői az egyetlenek, akiknek még nem sikerült a pontszerzés a 2020-as Formula-1-es szezonban, és bár Nicholas Latifi 18. helye mellett Russell is csupán a 14. lett, az időmérőn Q2-be jutó brit érzése szerint ezen a hétvégén kijárt volna a csapatnak a pontokban mérhető elismerés, csak pont nem volt szerencséjük a kiesésekkel. 

 russell-williams-maldonado



„Tipikus: amikor jól megyünk, soha nincs őrült, kaotikus verseny. Még nem szereztünk pontot idén, de több versenyen is erősek voltunk, például amikor Silverstone-ban 12., egy másik versenyen pedig 11. helyen végeztem. Ma a 14. lettem, de 19-en célba értek, szóval most nem jött az az öt kiesés, ami kellett volna. El fog érkezni ez a nap is, de a maiból is sok pozitívumot levonhatunk” – idézi Russell szavait a crash.net.

A brit nyilatkozata váratlan kanyart vett, amikor elhangzott benne Pastor Maldonado neve: a pályán kétes hírnevet kiépítő, ám futamgyőzelemig jutó venezuelai 2011 és 2013 között szintén a Williamsnél versenyzett, ám Russell most egy későbbi vele kapcsolatos emléket vett elő, ami azt jelenti, hogy vagy remek memóriája van a Mercedes neveltjének korábbi évek pályán való történéseiből, vagy szabadidejében F1-es videókat nézeget YouTube-on. 

„Voltak ijesztő pillanataim. Az egyik akkor, amikor [Esteban] Ocon mögött haladtam, és megpróbáltam megelőzni őt és Alexet [Albon]. A másik pedig [Antonio] Giovinazzi mögött, amikor előzésre készültem a 3-as kanyarban. Kicsit olyan volt, mint Pastor Maldonado esete a Red Bull Ringen [2015-ben], amikor [Max] Verstappen ellen harcolva durván elvesztette az irányítást. Nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani a verseny után, de Maldonadónak éreztem magam!” – állapította meg.

Az alábbi videóban látható, hogy pontosan melyik jelenetről is beszélt Russell: a Lotusban Maldonado, előtte a Toro Rossóban Verstappen a körökön át tartó spielbergi csatában, öt évvel ezelőtt. A pillanat, amikor a venezuelai alól majdnem elszáll az autó, és amivel a brit azonosulni tudott Portimaóban, az utolsó másodpercekben jön el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: