DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz és a korona: Ha el kell kapni, hát el kell kapni

Carlos Sainz nem hiszi, hogy két versenyzői fertőzésnél megáll a koronavírus terjedése az F1-es mezőnyben, szerinte ugyanis a sorozat által foganatosított óvintézkedésekkel nem lehet mindent kivédeni.

Idén a Formula-1-ben már két versenyző is átesett a 2020-as év slágerbetegségén, a koronavíruson: Sergio Perez és Lance Stroll, azaz a Racing Point mindkét versenyzője kidőlt már egy-két futamra.. A McLaren vezérigazgatója szerint nem feltétlenül véletlen, hogy ugyanannál a csapatnál jelentkezett a két legnagyobb publicitást kapó eset, a wokingiak pilótája, Sainz azonban nem kritikus az intézkedések betartását illetően. A spanyol mintegy már nyugtázta magában, hogy további versenyzői fertőzések is jelentkezni fognak az F1-ben, és akár ő is lehet a következő.

00120022_032



„Még ha meg is teszünk minden lehetséges óvintézkedést, egyáltalán nem leszek meglepve, ha további versenyzők is elkapják a vírust, és emiatt ki kell hagyniuk egy-két futamot” – mondta Sainz a Portugál Nagydíj hétvégéjén a sajtó képviselői előtt. „Más sportokban is ugyanez a tendencia, akár a futballt, a Tour de France-ot, a Vueltát vagy a motorversenyzést nézzük: sok sportoló produkált már pozitív tesztet, pedig biztos vagyok benne, hogy ők is elővigyázatosak voltak.”

„Véleményem szerint ennek az az oka, hogy egyrészt még mindig nem teljesen ismerjük a vírust, másrészt pedig sok múlik a szerencsén is. Mi továbbra is utazunk, hotelekbe járunk, folytatnunk kell tovább az életünket, és így előfordulhat, hogy valahol belefutunk.”

Az F1 legfrissebb közleménye szerint az október 16-22. közötti időszakban elvégzett 3051 koronavírustesztből nyolc jött vissza pozitívan. Nincs hír arról, hogy ezúttal csapatszemélyzet is érintett lenne, Sainz szerint azonban azzal, hogy az F1 egyszerűen a dolgát végzi és nagyszámú csapattag versenyhelyszínek között utazik, folyamatosan mindenkinek együtt kell élnie a megfertőződés esélyével.

„Büszke vagyok arra, ahogyan a McLaren reagált a helyzetre, rengeteg tesztet elvégeznek, alcsoportokba rendeznek minket, és számos változtatást életbe léptettünk a biztonságunk érdekében. De a személyes véleményem mégis az, hogy még ha mindent meg is teszünk a vírus elkerülésére, az élet olykor úgy hozhatja, hogy mindezek ellenére megfertőződünk, és ez ellen semmit nem tehetünk” – fogalmazta meg gondolatait a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: