DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Verstappen: Hülkenberg jó csapattárs lenne

Max Verstappennek semmi kivetnivalója nem lenne abban, ha a Red Bull jövőre Nico Hülkenberget ültetné mellé. A csere azon múlik, Alex Albon milyen teljesítményt nyújt.

Alex Albon kapcsán bő egy évvel ezelőtt még a meseszerű előléptetésről írtunk, idén ősszel viszont már az esetleges lefokozása lóg a levegőben. Ahogy Pierre Gaslynak, úgy a thai pilótának sem sikerült olyan teljesítményt nyújtania az élmezőnyben, amivel bebetonozhatta volna helyét a Red Bull anyacsapatánál. A szezon végéhez közeledve tehát újra aktuálissá vált az energiaitalosoknál a kérdés: ki legyen jövőre Max Verstappen csapattársa? Helmut Marko, az alakulat főtanácsadója továbbra is Albont nevezte meg az elsődleges opciónak, de ez nagyban függ a pilóta további teljesítményétől.

EeVFE20XYAAbxsn



„Ha képes a fejlődésre, akkor ő lesz a jelöltünk 2021-re. Ha nem ér fel az elvárásainkhoz, akkor a csapaton kívül kell [utódot] keresnünk. Ekkor jöhet képbe a két jól ismert jelölt, [Sergio] Perez és Hülkenberg” – árulta el Marko.

A német RTL kérdésére válaszolva Max Verstappen elárulta, mit gondol Hülkenbergről. Arról természetesen nem foglalt állást, kit választana a csapat helyében. „A magam részéről semmit sem mondhatok, de Nico egy nagyszerű fickó. Csodás volt, amit a Nürburgringen csinált. Jó csapattárs lenne, de ez nem az én döntésem” – idézte őt a Planetf1.

Verstappen az egyéni bajnokság harmadik helyezettjeként, 147 ponttal a neve mellett érkezik a 17 futamos szezon 12. állomására. Lemaradása 14 egység a második helyet elfoglaló Valtteri Bottas mögött, ám a finn pilóta megelőzése egyáltalán nem lelkesíti őt. „Semmit” – válaszolt arra a kérdésre, mit kell tennie Bottas legyőzéséhez. „Nem érdekel, második vagy harmadik leszek-e.” Arra a felvetésre azonban határozott igennel válaszolt, hogy a futamgyőzelmekről szól-e számára az év hátralévő részre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: