DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Időjárás: Ezúttal időben érkezik az eső a versenyre?

A Formula-1-esek 1996 után térnek vissza Portugáliába, és először versenyeznek majd Portimaóban. Kellemes őszi időjárás fogadja majd a mezőnyt, azonban amikor a leginkább számít, eleredhet az eső.

Utoljára 1996-ban rendezték meg a Portugál Nagydíjat, akkor a Lisszabontól nem messze található Estorilban, ezúttal pedig Portimaóban fog versenyezni a mezőny.

Az időjárás mondhatni kellemesen alakul majd, hiszen a hétvége folyamán még éjszaka sem süllyed majd 10 °C alá a hőmérséklet, napközben pedig 20-22 °C-os lesz a levegő hőmérséklete.



A pénteki első szabadedzésen, amely magyar idő szerint délben veszi kezdetét, már 18 fokot fognak mutatni a hőmérők, csapadékra pedig nem kell számítani, így a 16:00-kor induló második gyakorlás is rendben zajlik majd. Szombaton szinte ugyanilyen körülmények fogadják majd a csapatokat a harmadik szabadedzésen és a kvalifikáción, aztán vasárnapra nemcsak Magyarország időszámítása, de a portugál időjárás is fordulatot vesz. Ugyanis a verseny napján pont a 14:10-es rajt környékére várható legnagyobb valószínűséggel csapadék, amely helyi idő szerint 16 óráig bármikor eshet. Jó lenne már végre egy olyan futamot látni, amelyre nem csak várják az esőt, de meg is érkezik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: