DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Most már Hülkenberg is időben a helyszínen

Még egyszer nem bízza a véletlenre a tartalékpilóta kérdését a Racing Point, Portugáliába időben kiutaztatta Nico Hülkenberget. De most először más csapatok is óvintézkedést tettek.

Lance Stroll tegnap nyilvánosságra hozott esetét követően minden F1-es csapat biztosra megy, és saját tartalékpilótát visz magával a hétvégi Portugál Nagydíjra – derült ki a Racing Point csapatfőnökétől csütörtök délelőtt. Stroll helyzete azért okozott felbolydulást a csapatok között, mert a pilóta saját orvosa tanácsára úgy töltött el betegen körülbelül 24 órát az Eifel Nagydíj paddockjában, hogy utólag kiderült: a korábbi negatív koronavírus-teszteredménye ellenére rosszullétét mégis a járvány okozta. Ez azonban csak vasárnap este derült ki, miután a pilóta hazautazott. Ekkor produkált pozitív tesztet édesapja, Lawrence Stroll is.

hulk-portre-20202



Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke a hétvégi Portugál Nagydíj előtt elárulta, a helyzetre való tekintettel ők, és más csapatok is készenlétbe állították saját tartalékosukat.  „Igen, Nico itt van, és szerintem most először más csapatok is elhozták a tartalékversenyzőiket. Ennek így van értelme” – árulta el a romániai származású vezető.

Mivel Stroll betegségét megelőző tesztje negatív eredményt mutatott, felmerült, hogy a pilóta visszaeshet, esetleg másban is ott lappanghat a kórokozó, ami csak később okoz problémát. De Szafnauer meggyőződése, hogy a kanadai pilóta hétvégén versenyképes állapotban lesz. „A hétvége előtt negatív tesztet produkált. Eléggé alacsony a pozitív teszt esélye, de azt nem tudom, hogy nulla-e. Elővigyázatosságból Nico itt tartózkodik, de hiszem, hogy Lance fog autóba ülni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: