DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bejelentés: Grosjean távozik a Haastól

A francia F1-es pilóta a közösségi oldalán jelentette be, hogy a Haasszal közös időszak véget ért - öt év után távozik az istállótól.

Benne volt már a levegőben, hogy ez a hétvége meghozza a Haas bejelentéseit pilótaügyben, az elsőt viszont nem a csapat, hanem egy versenyző tette meg: Romain Grosjean a saját közösségi oldalán tette közzé, hogy öt év után távozik az istállótól.

"Az utolsó fejezet lezárult, a könyv be van fejezve. A Haasnál voltam az első naptól kezdve. Öt év, amely alatt voltak hullámhegyeink és hullámvölgyeink, 110 pontot szereztünk 92 futam alatt, de az út megérte. Sokat tanultam, jobb versenyző és jobb ember lettem. Remélem, hogy én is segítettem a csapatban több embernek abban, hogy fejlődjön. Valószínűleg erre vagyok legbüszkébb, jobban mint az őrült első futamra 2016-ban, vagy a 2018-as ausztriai negyedik helyezésre. A legjobbakat kívánom a csapatnak a jövőben" - írta Grosjean.

00120022_550



Azóta Kevin Magnussen is bejelentette ugyanezt saját magával kapcsolatban.

Júniusban a #FormulaHUPodcast exkluzív vendégeként faggattuk a francia pilótát, aki akkor még jóval optimistábban látta a saját jövőjét...

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: