DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Heidfeld: Vettel biztosan bevédte magát Stroll-lal szemben

A 2020-as szezon végén a Racing Point Aston Martinná változik át, Sebastian Vettel mellett pedig Lance Stroll lesz a másik pilóta, aki a tulajdonos fia. Nick Heidfeld szerint honfitársa figyelt erre a szerződéskötésnél.

Bár még hivatalos bejelentés nem történt, szinte elképzelhetetlen, hogy Lance Stroll ne kapja meg az Aston Marin egyik ülését a következő szezonban, hisze az istálló tulajdonosa édesapja, Lawrence. Csapattársa Sebastian Vettel lesz a visszatérő márkanév alatt, aki Sergio Perezt túrta ki biztosnak tűnő helyéről.

Sebastian Vettelnek óvatosnak kellett lennie, mikor a szerződését kötötte, hiszen az a hír járja, hogy a jelenlegi fejlesztéseket is csak akkor kapja meg Perez, ha abból már három szettel rendelkeznek, így előbb mindig Stroll próbálhatja ki az új alkatrészeket, Perez pedig csak futamokkal később. Nick Heidfeld szerint Sebastian Vettel nem volt naiv, és odafigyelt az ilyen apróságokra, mielőtt szerződést kötött Strollékkal.

 



"Ha a csapattársad egyben a tulajdonos fia, akkor nagyon oda kell figyelned a részletekre, hiszen elég valószínű, hogy őt fogják előnyben részesíteni. Perez eddig is panaszkodott, hogy ő csak akkor jut hozzá a fejlesztésekhez, miután azokat Stroll már megkapta, de én biztos vagyok benne, hogy Vettel ettől elővigyázatosabb volt" - idézi a Grandpx.news Heidfeldet.

"Szerintem vannak olyan kitételek a szerződésében, melyek biztosítják, hogy egyenlő elbánásban részesül, ha még nem jobban. Nem tudok mást elképzelni, ráadásul őrültség is lenne bármi más Vettel részéről. Azok után, amiket hallani, hogy Perez mikor kapja meg az új alkatrészeket, remélem, hogy Vettellel jobban bánnak majd."

Sebastian Vettel számára nehezen indult a 2020-as szezon, hiszen már annak kezdete előtt közölte vele a Ferrari, hogy nem hosszabbítanak vele, eddig pedig összesen 17 pontot gyűjtött a négyszeres világbajnok, ami 46 egységgel kevesebb, mint amennyit csapattársa, Charles Leclerc gyűjtött.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: