DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Azt gondoljuk, legyőzhetők, de nem azok”

Ez Damon Hill véleménye a Michael Schumacherhez és Lewis Hamiltonhoz hasonló extraklasszisokról. Az 1996-os F1-es világbajnok arról is beszélt, honnan lehet tudni, hogy valaki különleges.

Továbbra is özönlenek a vélemények és az összehasonlítások azok után, hogy Lewis Hamilton a Formula-1-es Eifel Nagydíjon aratott 91. futamgyőzelmével utolérte Michael Schumachert a vonatkozó örökranglista élén. Most az a Damon Hill állt be a sorba, aki annak idején Schumacher karrierje elején a német klasszis legkomolyabb ellenfele volt:

hamilton-schumacher-dppi



„Rendkívül ritkán születnek olyan szintű bajnokok, mint Lewis és Michael” – nyilatkozta az 1996-ban a Williamsszel világbajnoki címet nyerő brit expilóta a Gazzetta dello Sportnak. „Honnan vesszük észre, hogy különlegesek? Onnan, hogy amikor megérkeznek az F1-be, mindenki rájuk irányítja a figyelmét, hitetlenkedünk abban, amit csinálnak, és egy különleges izgalom lesz úrrá a sporton.”

Hill szerint az ilyen szintű extraklasszisok tulajdonképpen legyőzhetetlenek, legalábbis hosszú távon biztosan: bár neki is annak idején sikerült Schumacherrel egy mezőnyben vb-t nyernie, ez abban az évben jött össze neki, amikor a német átigazolt az akkor még erősnek korántsem nevezhető Ferrarihoz.

„Ez az én esetemben nem történt meg…” – mondta Hill arról, hogy úgy érzi-e, sikerült Schumacher fölé kerekednie. „Van bennük valami mágikus. Azt gondolnánk, hogy legyőzhetők, de nem azok. Ők is emberek, persze, de ha nincs meg benned ugyanaz a természetes adottság, akkor valamit találnod kell mélyen magadban: néha magad mögé tudod utasítani őket, de folyamatosan lehetetlen. Pontosan tudják, hogyan aknázzák ki a bennük rejlő tehetséget, ahogy azt Rafael Nadal és Roger Federer is teszi a teniszben.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: