DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Berger számára még mindig Senna a legjobb

Szerette volna, ha Schumacher még sokáig a legeredményesebb marad, és messzemenőkig elismeri Hamiltont is, de az osztrák ex-F1-es továbbra is egykori csapattársát tartja az etalonnak.

Lewis Hamilton az Eifel Nagydíjon aratott sikerével beérte Michael Schumacher 91 nagydíjgyőzelmet számláló rekordját, így pillanatnyilag ők ketten vezetik a vonatkozó örökrangsort, de vélhetően csak idő kérdése, hogy a brit meg is döntse a csúcsot. A korábbi Formula-1-es pilóta Gerhard Berger nem bánta volna, ha továbbra is a németé marad az első hely:

senna-dppi



„Én is örültem volna neki, ha hosszú időre Michael marad a történelem legeredményesebb versenyzője, egyszerűen a sorsa miatt, ami annyira drámai, hogy rendre sírnék, ha eszembe jut” – fogalmazott a DTM vezetőjeként tevékenykedő osztrák a múlt hétvégén Zolderben.

Berger ugyanakkor Hamilton eredményeit is elismeri: „Igazából hihetetlen” – idézi szavait az F1i.com hírportál. „Hamilton egy kivételes autóversenyző, számtalan alkalommal bizonyította, hogy megérdemli ezt a megnevezést. Két óriás harcáról van szó, amely még évekig vitatéma marad, de nem tudjuk megmondani, ki a jobb. Még akkor sem tudnánk, ha ugyanabban az autóban ülnének. Két olyan extraklasszisról van szó, akik a leginkább formálták a sportunkat.”

Az ex-F1-es számára ugyanakkor nem kérdés, hogy ki továbbra is minden idők legjobbja: „Számomra még mindig Ayrton” – jelentette ki Berger egykori csapattársára, a háromszoros világbajnok Sennára utalva. „Korán meghalt, de addig minden rekord a kezében volt. Ráadásul olyan autóban ült, amely az utána következő években a legjobb volt. Úgy vélem, Ayrton igen sokszor világbajnok lett volna ott, és akkor teljesen más lenne most a szám. Mindhármukat igen közelről figyelhettem, néhányuk ellen kerék-a-kerék ellen versenyeztem. Ő a legjobb versenyző, akit valaha láttam.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: