DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

McLaren: Nem fogunk egyből nyerni a Mercedesszel

Bár bizakodó a további fejlődést illetően, a wokingiak F1-es csapatvezetője, Andreas Seidl szerint nem reális azt várni tőlük, hogy rögtön az élre ugranak jövőre új motorpartnerüknek köszönhetően.

Néhány évnyi hondázás és renault-zás után 2021-ben ismét összeáll a McLaren-Mercedes párosítás a Formula-1-ben, amely számos sikert elért 1995 és 2014 között. Mivel a Mercedes a turbóéra kezdete óta szinte végig etalonnak számít az erőforrások terén, sokan arra számítanak, hogy az amúgy is felszállóágban lévő wokingi istálló az erősebb hajtáslánc révén visszatér az élmezőnybe, Andreas Seidl szerint viszont óvatosnak kell lenniük a várakozásokkal kapcsolatban: szerinte jövőre még nem a győzelmeket vehetik majd célba.

mclaren-mercedes-f1-dppi



„Nem, reálisnak kell lennünk” – felelte az erre irányuló kérdésre a McLaren csapatfőnöke, akit a GrandPrix247.com szakoldal. „A legfontosabb számomra, hogy folyamatosan fejlődjünk csapatként, ami egyúttal azt is jelenti, hogy az autóval is meg kell tennünk a következő lépést, mert szerintem csak ez a módja, hogy újra az élre kerülhessünk a Formula-1-ben. Természetesen látva mindazt, ami zajlik, amilyen változtatások jönnek fejlesztési oldalról, biztatónak tűnik arra nézve, hogy előre tudunk lépni az autóval.”

Seidl annak ellenére visszafogott, hogy a wokingiak már idén harcban vannak a konstruktőri harmadik helyért: jelenleg a Racing Point csak négy ponttal előzi meg őket, míg a Renault két egységnyi hátrányból üldözi a csapatot. „Elégedett vagyok, ugyanakkor nem szabad lebecsülnünk az ellenfeleinket, akik ugyanolyan keményen dolgoznak, mint mi, és ugyanúgy komoly potenciállal rendelkeznek. A célunk világos: fejlődni szeretnénk, és remélhetőleg olyan helyzetbe kerülni, hogy jó versenyeket futhatunk és jó csatákat vívhatunk, de egyértelmű, hogy reálisnak is kell lennünk. Képtelenség, hogy egyből akkorát ugorjunk, hogy felvegyük a versenyt a Mercedes autóival.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: